ΕΘΝΙΚΑ

Νέα συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη- Πάπα Φραγκίσκου

Νέα συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη- Πάπα Φραγκίσκου

Νέα συνάντηση , τη δεύτερη μέσα σε 24 ώρες, θα έχουν το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πάπας Φραγκίσκος, οι οποίοι χθες υπέγραψαν στα Ιεροσόλυμα Κοινή Διακήρυξη, αντάλλαξαν ασπασμό ειρήνης στην είσοδο του ναού της Αναστάσεως και προσκύνησαν στον Πανάγιο Τάφο, στον Γολγοθά και στο σημείο της Αποκαθήλωσης.


Ο Πάπας θα επισκεφθεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο οίκημα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων , που βρίσκεται πλησίον της Μονής της Μικρής Γαλιλαίας στο όρος των Ελαιών.

Λόγω της παρουσίας, κυρίως του Πάπα , στα Ιεροσόλυμα τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και οι έλεγχοι από αστυνομία και στρατό εξονυχιστικοί. Από τα σημεία , από τα οποία θα περάσει ο Πάπας και εκεί που θα μεταβεί οι δρόμοι κλείνουν και για τους πεζούς. Οι περιοχές ελέγχονται και από αέρος με ελικόπτερα , που υπερίπτανται στα Ιεροσόλυμα. Τα πιο αυστηρά μέτρα λαμβάνονται στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων.

Οι δρόμοι της παλαιάς πόλης είναι σημαιοστολισμένοι με σημαίες του Κοινού του Παναγίου Τάφου - του Τάγματος των Σπουδαίων, αλλά και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του Βατικανού και της Ελλάδος. Επίσης σε κεντρικά σημεία έχουν αναρτηθεί πανό με τις φωτογραφίες του Πάπα Φραγκίσκου και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Διαβάστε επίσης: Ασπασμό ειρήνης αντήλλαξαν Οικουμενικός Πατριάρχης και Πάπας Φραγκίσκος (pics)