ΕΘΝΙΚΑ

Σλοβακία: Υπάρχει αχτίδα ελπίδας για το Κυπριακό

Σλοβακία: Υπάρχει αχτίδα ελπίδας για το Κυπριακό

Υπάρχει ελπίδα για επίλυση του Κυπριακού, δήλωσε τη Δευτέρα ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Σλοβακίας Μίροσλαβ Λάιτσακ, σημειώνοντας ότι θα χρειαστεί και οι δύο κοινότητες να προβούν σε συμβιβασμούς, αλλά η λύση θα είναι προς όφελος όλων των Κυπρίων.

Ο Σλοβάκος αξιωματούχος μιλούσε σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπου είχε συζήτηση με φοιτητές και από τις δύο κοινότητες με θέμα: «Η Ευρώπη ως δύναμη ενότητας, συνεργασίας και συνύπαρξης".

Αναφερόμενος στο Κυπριακό εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχει η θέληση και η ευκαιρία για πρόοδο και διαβεβαίωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συμβάλει και να στηρίξει τις προσπάθειες που καταβάλλονται.

Δεν πρέπει, συνέχισε, να κοιτάζετε στο παρελθόν αλλά στο μέλλον και να είστε έτοιμοι για συμβιβασμούς.

Απαιτείται θέληση και θάρρος, είπε ο Σλοβάκος ΥΠΕΞ, τονίζοντας ότι ο κόσμος μπορεί κάνει θυσίες εάν εμπιστεύεται τους πολιτικούς με όραμα.

Σήμερα, είπε, υπάρχει μια αχτίδα ελπίδας για λύση του Κυπριακού και πρόσθεσε ότι η λύση θα φέρει πολλά οφέλη και στις δύο κοινότητες.

Σε παρατήρηση Τ/κ φοιτητή ότι οι Τ/κ ψήφισαν υπέρ του σχεδίου Ανάν και η ΕΕ δεν τήρησε τις υποσχέσεις που έδωσε μετά, ο Σλοβάκος αξιωματούχος είπε ότι τώρα υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας για το Κυπριακό και ότι οι δύο κοινότητες οφείλουν να αντλήσουν τα θετικά από το παρελθόν και να τα αξιοποιήσουν στο μέλλον χωρίς να επαναλαμβάνουν τα λάθη του παρελθόντος.

Διαβάστε επίσης

Χωριό που μετρά θύματα από Γερμανούς ψήφισε Χρυσή Αυγή