ΕΘΝΙΚΑ

Την επόμενη εβδομάδα στο Αιγαίο η άσκηση του ΠΝ «Καταιγίδα»

Την επόμενη εβδομάδα στο Αιγαίο η άσκηση του ΠΝ «Καταιγίδα»

Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει στο Αιγαίο η μεγάλη άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού «Καταιγίδα» στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν σχεδόν 70 πολεμικά πλοία..

Στην άσκηση, θα συμμετάσχουν και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και θα ενεργοποιηθούν όλα τα συστήματα αεροπορικού και ναυτικού ελέγχου, επικοινωνιών, SAR, υποστήριξης κλπ. Ο χώρος που θα γίνει η άσκηση είναι όλο το Αιγαίο και η Αν Μεσόγειος- από την Σαμοθράκη μέχρι το Καστελόριζο.

Οι αντικειμενικοί σκοποί της άσκησης είναι η διατήρηση, προαγωγή και βελτίωση του επιπέδου της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των συμμετεχόντων, η διατήρηση ενιαίου πνεύματος, καθώς και η μεγιστοποίηση της διακλαδικής συνεργασίας με τους άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κατά την άσκηση, θα δοθεί η ευκαιρία για δοκιμή ειδικών σχεδίων και για εφαρμογή πειραματικών και καινοτόμων τακτικών. Επίσης, η άσκηση θα συνδυαστεί με την άσκηση ‘’ΑΕΤΟΣ Α14’’ της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και με τη συμμετοχή ειδικών δυνάμεων και έτερων μονάδων του Στρατού Ξηράς, ενώ σε ορισμένα αντικείμενα θα συμμετάσχουν και μονάδες του Λιμενικού Σώματος.

Διαβάστε επίσης

Το ΝΑΤΟ αρνήθηκε στη Ρωσία να συμμετάσχει στην άσκηση «Baltops 2014»