ΕΘΝΙΚΑ

Σκόπια: «Η Ελλάδα παραβιάζει κατάφωρα την Ενδιάμεση Συμφωνία»

Σκόπια: «Η Ελλάδα παραβιάζει κατάφωρα την Ενδιάμεση Συμφωνία»

Αρθρογράφος, πρώην πρέσβης, , σε άρθρο του σε σκοπιανό δημοσίευμα, υποστηρίζει ότι η Ελλάδα κοροϊδεύει του Σλάβους των Σκοπίων.

«Είναι απαραίτητο να καταστεί σαφές στους Έλληνες ότι πρέπει να σταματήσουν αμέσως αυτήν την επαίσχυντη τακτική», σημειώνει ο Ρίστο Νικόφσκι.

Θεωρεί ότι «είναι βαθύτατα προσβλητικό αυτό που επικολλούν στα οχήματα των πολιτών οι τελωνειακοί υπάλληλοι στην ελληνική μεθόριο. Το κράτος μας, λένε είναι εντάξει, εσείς έχετε το πρόβλημα».
Χαρακτηρίζει την πράξη αυτή απολίτιστη και δεν συνάδει με τις ευρωπαϊκές διατάξεις, ακόμη ισχυρίζεται ότι εκφράζεται αγένεια και πρωτογονισμός από την Ελλάδα, η οποία παραβιάζει κατάφωρα την Ενδιάμεση Συμφωνία.

Ο ίδιος θα επικαλεσθεί το άρθρο 14 της Συμφωνίας, το οποίο αναφέρεται στο θέμα:
«...τα μέρη να σέβονται του διεθνείς κανόνες και τους κανονισμούς, όσον αφορά τη διαμετακόμιση, τις τηλεπικοινωνίες, τα σήματα και τους κώδικες» και ισχυρίζεται ότι το σήμα «της ονομασίας ΜK είναι διεθνώς αναγνωρισμένο» και συμπεραίνει:

Άρα η Ελλάδα δεν έχει καμία βάση, πόσο μάλλον δικαίωμα να αγνοεί, να αρνείται, να μην αποδέχεται και να απορρίπτει ή να καλύπτει το υπό ...αμφισβήτηση σήμα «ΜΚ» των αυτοκινήτων μας.

Είναι μια ξεδιάντροπη πρακτική και παράνομη, σημειώνει ο πρώην πρέσβης του νοτιοσλαβικού κράτους.
Πηγη Βαλκανικό Περισκόπιο.

14 1

Διαβάστε επίσης

Σκόπια: «Στην Ελλάδα έκλεψαν πινακίδες αυτοκινήτων»

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων