ΕΘΝΙΚΑ

Oι επαφές Αβραμόπουλου στις ΗΠΑ

Oι επαφές Αβραμόπουλου στις ΗΠΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το ταξίδι – αστραπή που κάνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος στις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να συναντήσει τον Αμερικανό ομόλογό του κ. Τσακ Χέιγκελ.

Ο Έλληνας υπουργός μεταβαίνει στην Ουάσινγκτον μέσω Γερμανίας με ολιγομελή αντιπροσωπεία, έτοιμος να θίξει όλα τα σημαντικά ζητήματα που πρέπει να προωθηθούν στη συγκεκριμένη συγκυρία ώστε να προωθηθεί η συνεργασία της χώρας μας με την ΗΠΑ σε στρατιωτικό, στρατηγικό και αμυντικό επίπεδο.

Όπως επισήμαναν μάλιστα στρατιωτικοί αναλυτές, το ταξίδι αναμένεται να βγάλει ειδήσεις και εξηγούν ότι δεν είναι τυχαίο πως ο κ. Αβραμόπουλος θα βρίσκεται σε πτήση επί 27 ώρες ενώ οι συναντήσεις του με τους Αμερικανούς θα διαρκέσουν μόλις 15 ώρες.

Όχι τυχαία μάλιστα, αναμένεται με ενδιαφέρον που θα κάνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μετά τη συνάντησή μου με τον επικεφαλής του Πενταγώνου στο αποκαλούμενο Μνημείο της Αεροπορίας.

Σε διπλωματικούς και στρατιωτικούς κύκλους ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται συζητήσεις για το περιεχόμενο που μπορεί να έχει μια επικείμενη διεύρυνση της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συνεργασίας, από την παροχή αμυντικού υλικού μέχρι και τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων (στις οποίες θα μπορούσαν να συμμετέχουν κι άλλοι στρατηγικοί σύμμαχοι της χώρας μας στην περιοχή).

Το σίγουρο είναι πως ο κ. Αβραμόπουλος θα επιβεβαιώσει με τον καλύτερο τρόπο μία πραγματικότητα, δηλαδή ότι η Ελλάδα αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο παράγοντα ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας και συνεργασίας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και στην Ανατολική Μεσόγειο διότι διαθέτει ένα αξιόπιστο αμυντικό σύστημα κι ένα λαό που παρά την κρίση δείχνει καθημερινά πόσο αγαπά την πατρίδα του.

Διαβάστε επίσης

Παπαδημούλης: «Εκλογές το φθινόπωρο ή αρχές του 2015»