ΕΘΝΙΚΑ

Και οι Τούρκοι τον χαβά τους: «Η Αγιά Σοφιά είναι ισλαμικός χώρος προσευχής»

Και οι Τούρκοι τον χαβά τους: «Η Αγιά Σοφιά είναι ισλαμικός χώρος προσευχής»

Δεν σταματούν να προκαλούν οι Τούρκοι με τις συνεχείς αναφορές στο λίκνο της ελληνικής ορθοδοξίας – Τώρα λένε ότι τάχα η Αγιά Σοφιά είναι ισλαμικός χώρος προσευχής.

Μάλλον κάποιο νέο όνειρο θα είδε ο επικεφαλής της αναβαθμισμένης Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας κ. Μεχμέτ Γκιορμέζ.

Συγκεκριμένα, όπως γράφει η εφημερίδα Taraf, ο κ. Μεχμέτ Γκιορμέζ δήλωσε σχετικά με την Αγία Σοφία ότι είναι ένας ισλαμικός χώρος προσευχής, δεν είναι μουσείο, δεν είναι εκκλησία.

Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα επισήμως η Άγκυρα χαρακτηρίζει την Αγία Σοφία ως Μουσείο.

Πίσω από τη δήλωση ο Νταβούτογλου

Η δήλωση αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν ληφθεί υπόψιν ότι με την ανάληψη καθηκόντων Πρωθυπουργού από τον Νταβούτογλου, η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας πέρασε υπό την άμεση εποπτεία του. Τότε ο επικεφαλής της κ. Γκιορμέζ, σχολιάζοντας τη νέα ρύθμιση για τη Διεύθυνση, είχε πει ότι «στη θρησκευτική κοινότητα η ρύθμιση θεωρήθηκε πολύ ευνοϊκή. Την αντιμετωπίζουμε ως μια ρύθμιση που αυξάνει την ευθύνη μας».

Επιτέλους πότε το υπουργείο Εξωτερικών θα αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης που προσπαθούν να διαμορφώσουν οι Τούρκοι;

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτο λάθος από την Google: «Βάπτισε» την Κρήτη Οθωμανική (pic)

Συνεχίζεται το θρίλερ: Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό της 23χρονης

Καιρός: Έρχονται καταιγίδες την επόμενη εβδομάδα-Δείτε που θα χτυπήσουν

Ρoή Ειδήσεων