ΕΘΝΙΚΑ

ΥΠΕΞ Σκοπίων: Δεν έχουμε καμία ενημέρωση για νέα πρόταση του Νίμιτς

ΥΠΕΞ Σκοπίων: Δεν έχουμε καμία ενημέρωση για νέα πρόταση του Νίμιτς

Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Πόποσκι, διέψευσε τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο για νέα πρόταση του μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς.

Το τοπικός Τύπος είχε αναφέρει για στοιχεία από τη νέα πρόταση του μεσολαβητή του ΟΗΕ που συγκεκριμενοποιούσε το όνομα του κράτους ως «Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας», τη γλώσσα ως 'μακεδονική' και το λαό ως 'πολίτες της Άνω Μακεδονίας'.

«Θα ήθελα να πω στο συγκεκριμένο θέμα, ότι δεν υπάρχει καμία πληροφορία από την πλευρά μας, αλλά είμαστε πρόθυμοι να εξετάσουμε τις σκέψεις του διαμεσολαβητή σε μια εποικοδομητική συνεργασία», δήλωσε ο Πόποσκι στη σλαβική τηλεόραση Άλφα.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι τον περασμένο Ιούλιο ο Νίμιτς στο ζήτημα της ταυτότητας των πολιτών είπε ότι:
«Όλοι οι άνθρωποι έχουν μια ταυτότητα. Τα Ηνωμένα Έθνη δεν διαπραγματεύονται την ταυτότητα των ανθρώπων. Όταν συζητάμε με τους Έλληνες, ομιλούμε για το όνομα και νομίζω ότι και οι δύο πλευρές γνωρίζουν για τι μιλάμε. Αλλά, προφανώς, σε όλα αυτά τα χρόνια, να έχουν έρθει και άλλα ζητήματα, αλλά η ουσία των διαπραγματεύσεων είναι το όνομα του κράτους. Αυτή είναι η ουσία», είπε ο Νίμιτς.

Ο ίδιος πρόσθεσε ακόμη ότι ο ΟΗΕ δεν έχει καμία εντολή , ούτε ο ίδιος προσωπικά, για να συζητήσουν για το θέμα της ταυτότητας των πολιτών.

Απόδοση Βαλκανικό Περισκόπιο

Διαβάστε επίσης

Σκόπια: Ο Μάθιου Νίμιτς θα προτείνει νέα εκδοχή στο όνομα