ΕΘΝΙΚΑ

Ρώσος πρέσβης για Κυπριακό: Αποδεκτή λύση για δύο πλευρές

Ρώσος πρέσβης για Κυπριακό: Αποδεκτή λύση για δύο πλευρές

Ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο, Στανισλάβ Οσάτσι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Χαβαντίς, αναφέρθηκε στο Κυπριακό και στις εξελίξεις στο θέμα των υδρογονανθράκων, στέλνοντας μηνύματα στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον ηγέτη των Τ/κ Ντερβίς Έρογλου.

Απευθύνοντας έκκληση προς τους ηγέτες των δύο πλευρών για αλληλοκατανόηση και θετικό πνεύμα, είπε ότι οι διαπραγματεύσεις είναι ο μόνος δρόμος διαμέσου του οποίου θα επέλθει η λύση. Τόνισε παράλληλα ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να συνεχιστούν κανονικά χωρίς την οποιανδήποτε παρέμβαση ή επιρροή εκ των έξωθεν.

Ανέφερε ακόμα ότι η Ρωσία θα υποστηρίξει λύση, η οποία βρίσκει σύμφωνους τους ηγέτες και των δύο πλευρών, και ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του, ο Ρώσος πρέσβης, αναφερόμενος στο θέμα των υδρογονανθράκων, είπε ότι η Ρωσία βρίσκει λογική τη στάση της κυπριακής Κυβέρνησης, η οποία – όπως σημείωσε - κινείται σε έννομα πλαίσια και ασκεί τα δικαιώματά της στο πλαίσιο της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι οι Ε/κ μαζί με τους Τ/κ, μετά την εξεύρεση λύσης, θα μπορούσαν να συνεργαστούν στο θέμα των υδρογονανθράκων.

Τέλος, ο κ. Οσάτσι είπε ότι Ε/κ και Τ/κ μπορούν να ζήσουν ειρηνικά όπως ζούσαν παλαιότερα στο νησί, κάτι το οποίο διαπίστωσε καθ' όλη τη διάρκεια της εδώ παραμονής του.

ΠΗΓΗ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Σχετικές ειδήσεις