ΕΘΝΙΚΑ

Στεφάνι για τους ήρωες των Ιμίων από τον Καμμένο – Τουρκικά μαχητικά κοντά στο σημείο

Στεφάνι για τους ήρωες των Ιμίων από τον Καμμένο – Τουρκικά μαχητικά κοντά στο σημείο

Οι αντιπλοίαρχοι,Παναγιώτης Βλαχάκος και Χριστόδουλος Καραθανάσης και ο σημαιοφόρος, Έκτορας Γιαλοψός, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στην κρίση των Ιμίων, τιμήθηκαν σε μία σεμνή εκδήλωση, στη Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού στον Μαραθώνα, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Της επιμνημόσυνης δέησης ακολούθησαν κατάθεση στεφάνων από τον κ. Καμμένο, τον αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη και τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Ναυτικής Αεροπορίας και η ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Πάνω από τον χώρο της εκδήλωσης πέταξαν τιμητικά δύο ελικόπτερα S-70 Aegean Hawk.

Ο κ. Καμμένος, στη συνέχεια, μετέβη με ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού ΝΗ-90 στην περιοχή των Ιμίων, όπου και έριξε στεφάνι στον υγρό τάφο των τριών ηρώων.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι την ώρα που πραγματοποιούσε τη ρίψη στεφάνου ο κ. Καμμένος εμφανίστηκαν τουρκικά F-16, τα οποία προσπάθησαν να παρενοχλήσουν το ελικόπτερο!

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, τα τουρκικά μαχητικά πράγματι βρίσκονταν κοντά στο σημείο, ωστόσο δεν παρενόχλησαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ούτε και παραβίασαν το ελληνικό FIR.

Εν συνεχεία, ο κ. Καμμένος μετέβη στην Κρήτη για να καταθέσει στεφάνι στον τάφο του καταδρομέα, Εμμανουήλ Μπικάκη, ο οποίος πολέμησε στην Κύπρο, ενώ θα επισκεφθεί και την 133 Σμηναρχία Μάχης.

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνοδεύουν ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και οι παριστάμενοι στην εκδήλωση, αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνίας και ο βουλευτής Ηρακλείου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κώστας Δαμαβολίτης.

Επίσης, στην τελετή παρέστησαν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Τόσκας, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, αντιπροσωπείες των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και οι συγγενείς των ηρώων.

Σχετικές ειδήσεις