ΕΘΝΙΚΑ

Τι συζήτησε ο Τσακαλώτος με τους πρέσβεις Τουρκίας και Δανίας

Τι συζήτησε ο Τσακαλώτος με τους πρέσβεις Τουρκίας και Δανίας

Θέματα διμερών οικονομικών σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε την Παρασκευή (27/2) στο υπουργείο Εξωτερικών, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον πρέσβη της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Κερίμ Ουράς (Κerim Uras).



Ειδικότερα, οι δύο άνδρες εξέτασαν τις δυνατότητες περαιτέρω αύξησης των διμερών εμπορικών ανταλλαγών και της προσέλκυσης επενδύσεων, ενώ έγινε αναφορά και σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης, αεροπορικών, οδικών και σιδηροδρομικών μεταφορών, ακτοπλοϊκών συνδέσεων, καθώς και βελτίωσης των διασυνοριακών υποδομών.

Συνάντηση και με την πρέσβη της Δανίας

Παράλληλα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών και με την πρέσβη της Δανίας στην Αθήνα, κυρία Mette Knudsen.

Στη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος με ιδιαίτερη έμφαση στο Ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, ενώ η Πρέσβης της Δανίας επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον χώρας της για το λιμένα Θεσσαλονίκης. Τέλος, συζητήθηκαν δυνατότητες συνεργασίας στους τομείς του τουρισμού και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Σχετικές ειδήσεις