ΕΘΝΙΚΑ

Διάβημα διαμαρτυρίας του ΥΠΕΞ προς τον πρέσβη της Εσθονίας στην Ελλάδα

Διάβημα διαμαρτυρίας του ΥΠΕΞ προς τον πρέσβη της Εσθονίας στην Ελλάδα

Ο πρέσβης της Εσθονίας στην Ελλάδα εκλήθη σήμερα (8/4/2015) στο Υπουργείο Εξωτερικών, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ύστερα από τις προκλητικές δηλώσεις τουπρόεδρου της χώρας του για την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, διάβημα διαμαρτυρίας επιδόθηκε σήμερα (8/4/2015) στον πρέσβη της Εσθονίας στην Ελλάδα Μάργκους Ράβα (Margus Rava) σχετικά με τις «ακατανόητες και προσβλητικές για την Ελλάδα» δηλώσεις στις οποίες προέβη ο πρόεδρος της Εσθονίας Τόομας Χέντρικ Ίλβες (Toomas Hendrik Ilves) σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα «The Times».

Ο κ. Κοτζιάς τόνισε στον πρέσβη της Εσθονίας, ότι παρόμοιοι χαρακτηρισμοί απάδουν του ευρωπαϊκού πολιτικού πολιτισμού και του επιπέδου των σχέσεων και των επαφών δύο συμμάχων και εταίρων, όπως είναι η Ελλάδα και η Εσθονία.

Υπενθυμίζεται ότι στο εν λόγω δημοσίευμα, ο Εσθονός Πρόεδρος καταφερόμενος εναντίον του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε ως «χρήσιμους ηλιθίους» κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ουγγαρία και η Κύπρος, που πιέζουν για χαλάρωση των κυρώσεων, ισχυριζόμενος ότι διαταράσσουν την ενότητα του μπλοκ.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις