ΕΘΝΙΚΑ

Τοποθέτηση Χουντή σε διαβαλκανική συνεδρίαση στα Τίρανα με αιχμές προς την Αλβανία

Τοποθέτηση  Χουντή σε διαβαλκανική συνεδρίαση στα Τίρανα με αιχμές προς την Αλβανία

Από τα Τίρανα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας υπεύθυνος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις κ. Νικόλας Χούντης δήλωσε πως η Αλβανία και η επίσημη Αθήνα έχουν διαφορετικές ατζέντες οι οποίες μπορεί να βλάψουν τις συνεργασίες μεταξύ των δύο λαών « Οι παλαιομοδίτικες εθνικιστικές πρακτικές δεν πρέπει να έχουν χώρο στην Νοτιοανατολική Ευρώπη η οποία θα ενταχθεί ολοκληρωτικά στην ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή ένταξη των δυτικών Βαλκανίων αποτελεί ένα στρατηγικό στόχο που θα προσφέρει στην σταθεροποίηση της ειρήνης, της ανάπτυξης και της σταθερότητας της Περιοχής. Όπως καταλαβαίνεται η χώρα μου έχει εργαστεί εντατικά στην προώθηση των κοινών μας στόχων και συντηρώντας την ευρωπαϊκή δέσμευση ένταξης τις προοπτικής της περιοχής.

Φυσικά υπάρχουν διαφορετικές προοπτικές για διαφορετικές υποθέσεις τις οποίες μπορεί και να βλάψουν το μέλλον τις συνεργασίας μας. Στα πλαίσια τις συνεργασίας αυτό που έχει σημασία είναι τα κοινά μας συμφέροντα.

"Εμείς μπορούμε να ξεπεράσουμε τις διαφορές μας, κεφαλαιοποιώντας ότι μας ενώνει» είπε ο κ Χούντης. Η δήλωση του Έλληνα διπλωμάτη έγινε κατά την συνεδρίαση των αρχηγών κρατών των Δυτικών Βαλκανίων που πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα. Συνέδριο στο οποίο η Ελλάδα έπρεπε να εκπροσωπηθεί από τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σχετικές ειδήσεις