ΕΘΝΙΚΑ

Στη Θράκη ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας Μεχμέτ Γκιορμέζ (pics)

Στη Θράκη ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας Μεχμέτ Γκιορμέζ (pics)

O επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας Μεχμέτ Γκιορμέζ επισκέφτηκε την Θράκη και δεν δίστασε, να προσευχηθεί στα τζαμιά Κομοτηνής και Ξάνθης και να συναντηθεί με τους ψευτομουφτήδες Ιμπραήμ Σερίφ και Αχμέτ Μετέ.

Την Δευτέρα 1η Ιουνίου με αφορμή την ιερή νύχτα Μπεράτ έγινε η επίσκεψη. Τον κ. Γκιορμέζ, ο οποίος ταξίδεψε οδικώς, υποδέχτηκαν αξιωματούχοι στην συνοριακή πύλη των Ιψάλων. Το πρόγραμμα του επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων στην Θράκη ξεκίνησε με επίσκεψη στην Κομοτηνή.

Ο κ. Γκιορμέζ μετά την μεσημεριανή προσευχή συναντήθηκε με τον ψευτομουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, εκπροσώπους της μειονότητας και βουλευτές.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε τον Εχίνο, και ύστερα από την απογευματινή προσευχή περπάτησε στο κέντρο της Ξάνθης. Μετά την συνάντηση του με ψευτομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ παρέστη στην εκδήλωση για την ιερή νύχτα Μπεράτ που πραγματοποιήθηκε στο τζαμί Τσινάρ της Ξάνθης.

Το σχόλιο του γενικού γραμματέα Θρησκευμάτων της Ελλάδας Γιώργου Καλαντζή με αφορμή την επίσκεψη στην Κομοτηνή, σχετικά με την επίσκεψη του επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας Μεχμέτ Γκιορμέζ, στην Θράκη, ζήτησε ο «Χ».

Εκείνος απάντησε ως εξής: «είμαστε μία ελεύθερη χώρα, οπότε όταν έρχεται κάποιος να μας επισκεφτεί είναι μία επιλογή δική του και μία επιλογή δική μας να τον δεχτούμε. Αυτό αποδεικνύει και πόσο ελεύθερη και πόσο δημοκρατική χώρα είμαστε και, μπορεί να δει με τα μάτια του σε αυτή τη χώρα και ειδικά στη Θράκη, πόσο ελεύθερα λειτουργούν τα τεμένη, ότι η μουσουλμανική μειονότητα απολαμβάνει όλων των δικαιωμάτων, όχι αυτών που προβλέπονται στη συνθήκη της Λωζάνης απλώς, αλλά κυρίως αυτών που προβλέπει το Σύνταγμά μας».

πηγη ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Σχετικές ειδήσεις