ΕΘΝΙΚΑ

Μιλλιέτ για Κυπριακό: Νέο σχέδιο λύσης μέχρι τέλος του 2015

Μιλλιέτ για Κυπριακό: Νέο σχέδιο λύσης μέχρι τέλος του 2015

Μέχρι το τέλος του έτους δεν θα είναι έκπληξη να ετοιμαστεί ένα νέο σχέδιο λύσης με τα σημεία που συμφώνησαν οι δύο ηγέτες, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Μιλλιέτ, προσθέτοντας ότι αυτό το σχέδιο μπορεί να υποβληθεί σε δημοψήφισμα το 2016.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα πριν από το Μάιο του 2016, πρέπει αυτή η διαδικασία να ξεκαθαρίσει επειδή εκείνη την περίοδο είναι οι "βουλευτικές εκλογές της ε/κ πλευράς, όπως αποκαλεί τις βουλευτικές εκλογές του Μαϊου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η εφημερίδα αναφέρει πως αν ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης μπει σε μια διαδικασία εκλογών, τότε θα δυσκολευτεί να καταλήξει σε συμβιβασμό στο Κυπριακό.

Η Μιλλιέτ επίσης αναφέρει πως η πιθανότητα να λυθεί το Κυπριακό μέχρι τέλος του έτους εξακολουθεί να ισχύει και επικαλείται χθεσινή δήλωση του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος δηλώνει: "Εγώ όταν αναφέρομαι σε λύση εντός μερικών μηνών εννοώ στην περίπτωση που υπάρξει πρόοδος με την ταχύτητα που υπάρχει τώρα".

Η εφημερίδα χαρακτηρίζει κρίσιμη τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, σχολιάζοντας ότι είναι ορθή η άποψη ότι μετά το 2004 είναι η στιγμή που βρισκόμαστε πιο κοντά σε λύση του Κυπριακού.

Εξάλλου σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Χουριέτ, στο οποίο δημοσιεύονται οι χθεσινές δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη, ο Μουσταφά Ακιντζί διέψευσε ότι οι δύο ηγέτες θα συμφωνήσουν μεταξύ τους και θα ετοιμάσουν μία συμφωνία χωρίς να την υποβάλουν για δημοψήφισμα στο λαό.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις