ΕΘΝΙΚΑ

Κοτζιάς για Κυπριακό: Πρέπει να αποσυρθούν τα κατοχικά στρατεύματα

Κοτζιάς για Κυπριακό: Πρέπει να αποσυρθούν τα κατοχικά στρατεύματα

Μετρημένη και προσγειωμένη αισιοδοξία ως προς την επίλυση του Κυπριακού εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, μετά από συνομιλίες που είχε στη Λευκωσία, με τον Κύπριο ομόλογό του, Ιωνάννη Κασουλίδη.

Ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι το Κυπριακό είναι θέμα κατοχής, παραβίασης κανόνων διεθνούς δικαίου, ενώ αναφέρθηκε στην ενοποίηση της Κύπρου μέσω μιας ομόσπονδης, διζωνικής, δικοινοτικής δημοκρατίας.

“Για να γίνει αυτό θα πρέπει να αποσυρθούν τα κατοχικά στρατεύματα”, σημείωσε.

Ο κ. Κοτζιάς είπε ότι οι συζητήσεις του με το διεθνή παράγοντα δείχνουν ότι αντιμετωπίζει θετικά τα θεμελιώδη ζητήματα που υποστηρίζει η Κύπρος. Πρόσθεσε ότι με τον Κύπριο ομόλογό του συζήτησαν και το μεταναστευτικό, καθώς και η Ελλάδα αποτελεί το προπύργιο της ΕΕ στο θέμα αυτό.

Ο κ. Κασουλίδης είπε ότι κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η στενή και αμφίδρομη συνεργασία μεταξύ των δύο Υπουργείων για την προώθηση των εθνικών θεμάτων.

Οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν το Κυπριακό, την κρίση και τις επικείμενες εκλογές στην Τουρκία, το μεταναστευτικό και ενεργειακά ζητήματα.

sigmalive.com

Σχετικές ειδήσεις