ΕΘΝΙΚΑ

Η Κομισιόν καταδικάζει την κατεδάφιση του Αγίου Αθανασίου στη Χειμάρρα

Η Κομισιόν καταδικάζει την κατεδάφιση του Αγίου Αθανασίου στη Χειμάρρα

Την κατεδάφιση του ιερού ναού του Αγίου Αθανασίου στη Χειμάρρα της Αλβανίας καταδίκασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Υπενθυμίζεται ότι οι αλβανικές αρχές είχαν προχωρήσει τον Αύγουστο στην κατεδάφιση του ναού, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Αθήνας. «Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος», είχε σχολιάσει τότε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Χρήστος Κούτρας.

Η Κομισιόν απάντησε στον κ. Κεφαλογιάννη ότι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θρησκευτικών ελευθεριών αποτελούν θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τόνισε ακόμη ότι απαιτείται από μία υποψήφια προς ένταξη χώρα να υπηρετεί το κράτος δικαίου και να διαφυλάττει την ανεξιθρησκία και την πολιτιστική κληρονομιά.

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή της Ν.Δ., η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε στην απάντησή της ότι αποδίδει εξαιρετικά μεγάλη σημασία στα ζητήματα θρησκευτικής ελευθερίας των υπό ένταξη κρατών και πως το τεράστιο αυτό έλλειμμα σεβασμού που παρατηρείται στην Αλβανία θα αναφερθεί σχετικά στην προσεχή ετήσια Έκθεση Προόδου.

Πηγή: Ινφογνώμων Πολιτικά

Σχετικές ειδήσεις