ΕΘΝΙΚΑ

Ρωσία: Υπέρ της πρωτοβουλίας λύσης του κυπριακού μέχρι τον Μάιο 2016

Ρωσία: Υπέρ της πρωτοβουλίας λύσης του κυπριακού μέχρι τον Μάιο 2016

Η Μόσχα θα επικροτούσε την επίτευξη μιας διαρκούς ειρήνης στην Κύπρο, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Ρωσία χαιρετίζει την πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας για διευθέτηση των διαφορών με την τουρκοκυπριακή κοινότητα του νησιού μέχρι το Μάιο του 2016, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Παρακολουθούμε στενά τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων του νησιού» είπε η κ. Ζαχάροβα υπογραμμίζοντας πως «φυσικά και οι διαπραγματεύσεις είναι δύσκολες, και αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι το πρόβλημα έχει βαθιές ρίζες και είναι περίπλοκο».

Επίσης,αναφερόμενη στις πρόσφατες ανακοινώσεις της ηγεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί λύση του κυπριακού πριν από τον Μάιο του 2016 η κ. Ζαχάροβα τόνισε πως «φυσικά, η Ρωσία η οποία είναι μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, θα επικροτούσε τη δημιουργία διαρκούς ειρήνης στην Κύπρο» προσθέτοντας ότι «όσο πιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο», και πως η διευθέτηση του κυπριακού θα συμβάλει στη σταθεροποίηση της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

πηγη Η ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ

Σχετικές ειδήσεις