ΕΘΝΙΚΑ

Πρόεδρος Σκοπίων: Το όνομα δεν αποτελεί εμπόδιο για συνεργασία στο θέμα των προσφύγων

Πρόεδρος Σκοπίων: Το όνομα δεν αποτελεί εμπόδιο για συνεργασία στο θέμα των προσφύγων

«Οι ελληνικές αρχές κατηγορούν τα Σκόπια, ότι είναι υπεύθυνα για την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα με τους μετανάστες. Ενώ η ροή των προσφύγων στη χώρα μας βρίσκεται σε έξαρση, προκειμένου να μεταβούν σε κάποια χώρα της βόρειας Ευρώπης, χιλιάδες μετανάστες περιμένουν στην ελληνική επικράτεια», γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

«Οι μετανάστες εξεγέρθηκαν και ο υπουργός Μετανάστευσης της Ελλάδας, Γιάννης Μουζάλας, δήλωσε ότι η Ελλάδα θα προσφέρει διευκολύνσεις στους μετανάστες που παραμένουν στη χώρα του, που συνεχώς αυξάνονται».

Τα Σκόπια συνεχίζουν να μην δέχονται μετανάστες να διέλθουν από την επικράτειά τους οι οποίοι δεν προέρχονται από χώρες στις οποίες υπάρχει ένοπλη σύγκρουση.

Ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκι Ιβάνοφ, αφού ενημερώθηκε από αυτά που μεταφέρονται από τους δημοσιογράφους των ελληνικών ΜΜΕ, ζήτησε από την Ελλάδα να συνεργασθεί στενότερα με τις τοπικές αρχές.

«Το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων έχει μπλοκάρει ένα σωρό ζητήματα και υπάρχει συνεχής επιβάρυνση.

»Αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε στο μέγιστο βαθμό το επίπεδο εμπιστοσύνης και συνεργασίας. Πρέπει να έχουμε συνεργασία μεταξύ των αστυνομικών υπηρεσιών μας. Το ζήτημα της ονομασίας δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για τη μη συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών ασφαλείας», είπε ο Ιβάνοφ.

Σχετικές ειδήσεις