Μαριάς: Η νέα Frontex θα μπορεί να κάνει ό,τι της αρέσει!

Newsroom Newsroom

Μαριάς: Η νέα Frontex θα μπορεί να κάνει ό,τι της αρέσει!

Τη αντίθεσή του στις πρόσφατες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών για τη νέα Frontex εξέφρασε σήμερα στη Μυτιλήνη, περιοδεύοντας στους χώρους υποδοχής και καταγραφής μεταναστών και προσφύγων, ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.

 

Όπως υποστήριξε ο Νότης Μαριάς: «Η νέα Frontex θα έχει κυρίαρχες εξουσίες, θα μπορεί μονομερώς να παρεμβαίνει και να κάνει επί της ουσίας ότι της αρέσει, σε ένα κράτος μέλος όπως την Ελλάδα. Να διενεργεί πράξεις και δράσεις μονομερώς αυτοβούλως ακόμα και ενάντια στη βούληση της ελληνικής πολιτείας»!

Σύμφωνα με τον ίδιον: «Άν η Ελλάδα είναι να διαλέξει ανάμεσα στο να εκχωρήσει κυριαρχικά δικαιώματα στη φύλαξη των εθνικών συνόρων ή να παραμείνει στη συνθήκη Σένγκεν τότε η απόφαση όλου του ελληνικού λαού θα είναι η Ελλάδα να διατηρήσει τη διαφύλαξη των συνόρων της και να αποχωρήσει από τη συνθήκη Σένγκεν».

Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους πρόσφυγες!

Επισκεπτόμενος τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ και το Κέντρο καταγραφής και πιστοποίησης μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια ο ευρωβουλευτής υποστήριξε πως: «Το πρώτο μήνυμα το οποίο πρέπει να υπάρξει είναι ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους πρόσφυγες και άλλους παράνομους μετανάστες. Το δεύτερο είναι ότι πρέπει να γίνουν τα hotspots στην Τουρκία διότι εκεί υπάρχει ο τεράστιος αριθμός των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών και οφείλει η Τουρκία αλλά και η διεθνής κοινότητα να μεριμνήσει να δημιουργηθούν εκεί τα hotspots. Ταυτόχρονα πρέπει να σταματήσει το δουλεμπόριο το οποίο γίνεται στην Τουρκία. Το τρίτο είναι ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές της για ειρηνική επίλυση του μεσανατολικού και των συγκρούσεων στη Συρία και στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν. Διότι διαφορετικά θα έχουμε χιλιάδες από αυτούς τους πρόσφυγες να έρχονται στην Ελλάδα. Από κει και πέρα η Ευρωπαϊκή ένωση πρέπει να βάλει το χέρι στη τσέπη και να ενισχύσει σοβαρά την ελληνική πολιτεία, την τοπική αυτοδιοίκηση».

Αποκάλυψε πως: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να καταλάβει ότι με τους ρυθμούς που ανταποκρίνονται τα κράτη μέλη είναι επί της ουσίας σαν να μη δέχονται τους πρόσφυγες, να μην εκτελούν τις αποφάσεις που υπάρχουν για τη μετεγκατάστασή τους στην Ευρώπη. Από τους 66.000 πρόσφυγες που πρέπει να μετεγκατασταθούν σε άλλα κράτη της ευρωπαϊκής ένωσης μέχρι στιγμής έχουν φύγει μόνο 100. Κι αυτό είναι απαράδεκτο. Επίσης από τα 28 κράτη της Ένωσης η μεν Ελλάδα και Ιταλία είναι χώρες που δέχονται τους πρόσφυγες αλλά οι υπόλοιπες 26 χώρες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Μόνον οκτώ από αυτές έχουν μπει στο σύστημα της αλληλεγγύης και του να αναλάβουν ευθύνες. Καταλαβαίνετε ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αυτό είναι το μήνυμά μας από εδώ και αυτό θα μεταφέρουμε στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. διότι όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση».

Πηγή φωτογραφίας lesvosnews

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved