Οι Σκοπιανοί ενδιαφέρονται για τη Χαλκιδική!

Οι Σκοπιανοί ενδιαφέρονται για τη Χαλκιδική!
Μετά τον Τούρκο επιχειρηματία, που ενδιαφέρθηκε να αγοράσει τρία ελληνικά νησιά, ήλθε η σειρά των Σκοπιανών να εκδηλώσουν ενδιαφέρον...

Μετά τον Τούρκο επιχειρηματία, που ενδιαφέρθηκε να αγοράσει τρία ελληνικά νησιά, ήλθε η σειρά των Σκοπιανών να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη Χαλκιδική!

Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ντβένικ» αναφέρεται στην πρόθεση κατοίκων της γειτονικής χώρας να αγοράσουν ακίνητα στο νομό της Μακεδονίας και φέρει τον προκλητικό τίτλο: «Οι ’’Μακεδόνες’’ θα γίνουν ιδιοκτήτες της Χαλκιδικής».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πώληση ακινήτων είναι συμφέρουσα όχι τόσο λόγω της οικονομικής κρίσης, όσο της αλλαγής του νόμου που έθετε εμπόδια σε αγορά γης από πολίτες χωρών που δεν ανήκουν στην Ε.Ε.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, για λόγους εθνικής ασφαλείας υπήρχαν περιορισμοί στην αγορά γης σε παραμεθόριες περιοχές στην βόρεια Ελλάδα και στα νησιά του Αιγαίου.

Ο περιορισμός αυτός ήρθη για το νομό Χαλκιδικής, προσθέτει η Ντβένικ.

Εν τω μεταξύ η ΠΓΔΜ απέκτησε το οίκημα, που στέγαζε παλαιότερα το προξενείο της Γιουγκοσλαβίας στους Αμπελόκηπους, προκειμένου να στεγάσει το Γραφείο Συνδέσμου στην Αθήνα.