ΕΘΝΙΚΑ

Κρίσιμες συναντήσεις Προκόπη Παυλόπουλου στη Γερμανία

Κρίσιμες συναντήσεις Προκόπη Παυλόπουλου στη Γερμανία

Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη Γερμανία, περιλαμβάνεται η συνάντησή του με την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον ομοσπονδιακό Πρόεδρο Γιοάχιμ Γκάουκ.

Με κορυφαία θέματα στην ατζέντα το προσφυγικό και την κρίση χρέους, σήμερα Δευτέρα (18/01/2016) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να φτάσει στο Προεδρικό Ανάκτορο Bellevue όπου θα γίνει δεκτός με στρατιωτικές τιμές. Επόμενος σταθμός θα είναι η Καγκελαρία όπου θα συναντηθεί με την Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί και να συζητήσει με έλληνες επιχειρηματίες στη Γερμανία, αλλά και με διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες στον τομέα της εκπαίδευσης, όπως ο καθηγητής Βασίλειος Φθενάκης.

Ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, το μεσημέρι της Τρίτης (19/01/2016) στη Φρανκφούρτη.

«Θέλω οι σχέσεις των δύο χωρών να επιστρέψουν εκεί όπου βρίσκονταν πριν από την κρίση» υποστήριξε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σε συνέντευξή του στην Sueddeutsche Zeitung.

Ένα από τα μηνύματά αυτής της διήμερης επίσκεψης στη Γερμανία είναι –κατά τον Προκόπη Παυλόπουλο – ότι «υπάρχει Ευρώπη και ότι αυτή η Ευρώπη έχει πολύ μέλλον».

Σχετικές ειδήσεις