Ίμια: Τι απέγιναν οι Τούρκοι κομάντος που ανέβηκαν στη βραχονησίδα (vid)

Newsroom Newsroom

Ίμια: Τι απέγιναν οι Τούρκοι κομάντος που ανέβηκαν στη βραχονησίδα (vid)

Φτάνοντας για άλλη μια χρονιά στην επέτειο της κρίσης των Ιμίων, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στην πολύ «περίεργη» ιστορία των Τούρκων κομάντος που είχαν αποβιβαστεί στην δεύτερη βραχονησίδα.

Η σεναριολογία για την κατάληξη του Τούρκων κομάντος που, το ξημέρωμα της 31ης Ιανουαρίου 1996, αποβιβάστηκαν στη δυτική Ίμια, δίνει και παίρνει.

Πολλοί είναι εκείνοι που ισχυρίστηκαν ότι η ομάδα του Τούρκων βατραχανθρώπων βρήκε το θάνατο σε δύο αεροπορικά δυστυχήματα που ακολούθησαν του επεισοδίου στις βραχονησίδες. Ορισμένοι μίλησαν για... ελληνική εκδίκηση, άλλοι για τουρκικό κυβερνητικό δάκτυλο, ενώ τρίτοι έβλεπαν πίσω από τις τραγωδίες κούρδους εξτρεμιστές.

Ποια είναι τελικά η αλήθεια για τους δώδεκα Τούρκους της "ομάδας Kardak";

Σκοτώθηκαν όντως, όπως ορισμένοι ισχυρίζονται;

Πού βρίσκεται σήμερα η φημισμένη ομάδα των τούρκων βατραχανθρώπων;

Λίγους μήνες μετά τη 30η Ιανουαρίου 1996 η περιβόητη παρασημοφορεμένη «ομάδα Καρντάκ» των Τούρκων κομάντος που κατέλαβαν τα Ίμια συμμετείχε σε άσκηση στον Κόλπο της Μαρμαρίδας.

Η ομάδα αυτή πήγαινε στις ασκήσεις ως ομάδα πρότυπο υπό τις διαταγές του Τούρκου Ταγματάρχη Ζεκί Σεν. Ο Ζεκί Σεν ήταν αδειούχος κατά την προαναφερόμενη άσκηση. Η «ομάδα Καρντάκ» απογειώθηκε με ελικόπτερο Cougar για να εκτελέσει αεραπόβαση. Ξαφνικά σφοδρή έκρηξη καταστρέφει το ελικόπτερο, σκοτώνοντας το πλήρωμα του και την «ομάδα Καρντάκ». Αύτανδρο βυθίζεται στα νερά της Μαρμαρίδας.

Μαζί με τον Σακί Σεν, απουσίαζαν άλλα δύο μέλη της «Ομάδας Καρντάκ». Τούρκοι δημοσιογράφοι ανέφεραν ότι υπήρξε ελληνικό σαμποτάζ, εκδίκησης για τα Ίμια. Η «ομάδα Καρντάκ» διαλύθηκε. Οι δύο παρασημοφορημένοι κομάντος που απουσίαζαν μεταφέρθηκαν σε άλλες μονάδες καταδρομών. Ο Αρχηγός τους Ζεκί Σεν, αποσπάστηκε μυστικά στην Γεωργία ως προσωπικό του ΟΗΕ.

Μετά από δύο μήνες με διαφορά 3 ημερών, φεύγουν από την ζωή και οι δύο επιζώντες Τούρκοι κομάντος, και οι δύο σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Μέσα στο ίδιο έτος δηλαδή και οι 12 Τούρκοι κομάντος των Ιμίων, δεν ήταν πλέον στην ζωή με εξαίρεση τον Αρχηγό τους.

Τα ίχνη του Ζεκί Σεν χάθηκαν για ένα διάστημα ώσπου το 2003, επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη. Στις 6 Μαΐου του 2003, ο Ζεκί Σεν γιόρτασε τα γενέθλια του με την κοπέλα του και τους φίλους του σε γνωστό κλαμπ της Κων/πόλης (LAILA) στην Περιοχή Ορτάκιοϊ (Ortakoy). Την νύχτα των γενεθλίων την πέρασε στο κοντινό ξενοδοχείο "CIRAGAN PALACE HOTEL", παλαιό παλάτι του Σουλτάνου. Την επόμενη μέρα, το μεσημέρι στις 3.30 μ.μ., ο Ζεκί Σεν δέχθηκε στην πλατεία Ταξίμ την επίθεση τριών νεαρών, οι οποίοι τον κατακρεούργησαν με μαχαίρια και διέφυγαν στα στενά σοκάκια της Πόλης.

Η κατάληξη των Τούρκων κομάντος των Ιμίων αποτελεί μια πραγματικά πολύ «μυστήρια» ιστορία. Κανείς δεν ξέρει την αλήθεια για τον χαμό της «ομάδας Καρντάκ». Ενδεχομένως και εμείς να μην τη μάθουμε ποτέ...

Θεία Δίκη; Ή μήπως η ίδια η Τουρκία είχε λόγους να τους κλείσει το στόμα; Τότε γιατί τους παρασημοφόρησε;
Υπάρχει περίπτωση να αληθεύουν τα όσα έγραψαν οι Τούρκοι δημοσιογράφοι για «εμπλοκή των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών;»

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved