ΕΘΝΙΚΑ

Επεισόδιο με ελληνική φρεγάτα και τουρκική κορβέτα ανοιχτά της Ρόδου

Επεισόδιο με ελληνική φρεγάτα και τουρκική κορβέτα ανοιχτά της Ρόδου

Δεν πέρασε ο τσαμπουκάς των Τούρκων - Αποχώρησε η κορβέτα όταν εμφανίστηκε η Φ/Γ «Σπέτσαι»

Αυξάνεται συνεχώς η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο με κινήσεις που δυναμιτίζουν την κατάσταση στην περιοχή.

Η τουρκική κορβέτα TCG Bodrum (F-501) έπλεε στα διεθνή ύδατα Νότια της Ρόδου και Νοτιοανατολικά της Καρπάθου και δι’ ασυρμάτου ειδοποίησε το ιταλικό σκάφος «Odin Finder» ότι παρανόμως επιχειρεί σε μια περιοχή η οποία – κατά τον πάγιο ισχυρισμό της Άγκυρας – ανήκει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα.

Λίγο μετά την παρέμβαση της τουρκικής κορβέτας, στην περιοχή έπλευσε η ελληνική φρεγάτα «Σπέτσαι» η οποία βρισκόταν στην Κίναρο στο πλαίσιο των ερευνών για το δυστύχημα του ελικοπτέρου Agusta Bell. Η ελληνική φρεγάτα στάθηκε απέναντι από τους Τούρκους σε απόσταση μόλις λίγων ναυτικών μιλίων.

Κάποια στιγμή, ενώ το ιταλικό σκάφος συνέχιζε κανονικά της εργασίες, η Τούρκικη Κορβέτα κινήθηκε προς το ιταλικό σκάφος. Τότε η ελληνική φρεγάτα μπήκε ανάμεσα στο τούρκικο και στο ιταλικό σκάφος στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τους προκλητικούς Τούρκους.

Οι Τούρκοι ανέκρουσαν πρύμνα και εγκατέλειψαν άρον – άρον την περιοχή. Η Αντίδραση στον Τσαμπουκά των Τούρκων ήταν η ενδεδειγμένη και απέδωσε!

Σε αντίθεση με την πολιτική ηγεσία του Τόπου, οι Ένοπλες Δυνάμεις διατηρούν ψηλά το ελληνικό φρόνημα και απαντούν δυναμικά στις προκλήσεις των Τούρκων.

Με πληροφορίες από: veteranos

Σχετικές ειδήσεις