ΕΘΝΙΚΑ

Νικολόπουλος: Τουρκικές προκλήσεις στη Θράκη με το Ινστιτούτο Γεωργίας - Κτηνοτροφίας

Νικολόπουλος: Τουρκικές προκλήσεις στη Θράκη με το Ινστιτούτο Γεωργίας - Κτηνοτροφίας

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος, κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ερώτηση, απευθυνόμενη προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα τη «Νέα τουρκική πρόκληση στη Θράκη».

Όπως είπε στην ερώτησή του ο Νίκος Νικολόπουλος, επειδή στον ευαίσθητο χώρο της Θράκης δεν επιτρέπονται παιχνίδια είτε από όσους ασκούν προπαγάνδα υπέρ της Τουρκίας είτε από την ίδια την Τουρκία, οφείλουμε όλοι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται από τους πράκτορες της Τουρκίας, για την άσκηση προπαγάνδας, υποτιθέμενοι φορείς και σύλλογοι στη Θράκη. Το νεότερο «τέκνο» είναι το «Ινστιτούτο Γεωργίας - Κτηνοτροφίας», το οποίο στεγάζεται στο χωριό Φιλλύρα του Δήμου Αρριανών και έχει στόχο την προσέλκυση μουσουλμάνων αγροτών.

Αφορμή για την ερώτηση ήταν ένα δημοσίευμα της «Δημοκρατίας», σύμφωνα με το οποίο το ανωτέρω πρόσφατα ιδρυθέν Ινστιτούτο και ο τομέας γεωργίας - κτηνοτροφίας του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης (BTAYTD) πραγματοποίησαν πριν από λίγες μέρες ενημέρωση σχετικά με τον καπνό και την κτηνοτροφία. Η εκδήλωση σημείωσε παταγώδη αποτυχία. Το «παρών» έδωσαν ελάχιστοι ενδιαφερόμενοι, οι περισσότεροι «παρατρεχάμενοι» του προξενείου της Κομοτηνής, προκειμένου απλώς να βγουν κάποιες υποτυπώδεις φωτογραφίες, οι οποίες στη συνέχεια παρουσιάστηκαν σαν ντοκουμέντα επιτυχίας της διοργάνωσης σε τοπικά φιλοτουρκικά μέσα.

Πρώην στρατιωτικός ανέφερε στη «Δημοκρατία»: «Είναι αδιανόητο τέτοιου είδους αμφιβόλου προελεύσεως και καθηκόντων σχηματισμοί να έχουν το ελεύθερο να πραγματοποιούν εκδηλώσεις και σεμινάρια, χωρίς κανέναν έλεγχο από την Πολιτεία. Είναι πασιφανές ότι πρόκειται για βιτρίνα, ωστόσο κανείς δεν κάνει τίποτα επ’ αυτού. Οι μουσουλμάνοι είναι απροστάτευτοι. Αλήθεια, ποιος πληρώνει τα έξοδα γι’ αυτά τα σεμινάρια;».

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αρριανών, εμφανίστηκε, μεταξύ άλλων, και ο δήμαρχος Ριντβάν Αχμέτ, που αποτελεί έναν από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές του υπόγειου σχεδίου της Τουρκίας για τη Θράκη. Στο περιθώριο της εκδήλωσης, στελέχη του προξενείου της Κομοτηνής υποσχέθηκαν στους ελάχιστους παριστάμενους αγρότες και κτηνοτρόφους οικονομική και τεχνική βοήθεια από τη «μητέρα Τουρκία», που περιμένουν να λειτουργήσει σαν μοχλός για την προσέλκυση επιπλέον μουσουλμάνων στα δίχτυα των πρακτόρων.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, όπως αυτά δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «Δημοκρατία», έθεσε την ερώτηση ο κ. Νικολόπουλος προς τους Υπουργούς Εξωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αν είναι λογικό τέτοιου είδους σχηματισμοί, αμφιβόλου προελεύσεως και καθηκόντων, να έχουν το ελεύθερο να πραγματοποιούν εκδηλώσεις και σεμινάρια, ποιος πληρώνει τα έξοδα γι' αυτά τα σεμινάρια και αν οι μουσουλμάνοι είναι τελικά απροστάτευτοι.

Σχετικές ειδήσεις