ΕΘΝΙΚΑ

Πρόκληση! Νέα παραποίηση της βυζαντινής ιστορίας από τους Σκοπιανούς

Πρόκληση! Νέα παραποίηση της βυζαντινής ιστορίας από τους Σκοπιανούς

Η διαστρέβλωση και της Βυζαντινής ιστορίας από τους Σκοπιανούς ακολουθεί αυτό που γίνεται με την αρχαία ελληνική ιστορία και το ελληνικό φύλο των Μακεδόνων.

Η παραποίηση των ιστορικών δεδομένων είναι ξεδιάντροπη.

Γράφει το δημοσίευμα για τη «μάχη της Μπελασίτσα», και διευκρινίζει ότι πρόκειται για αυτήν που «είναι γνωστή από τους βυζαντινούς ως Μάχη του Κλειδίου που έγινε στις 29 Ιουλίου 1014».

«Η μάχη της Μπελασίτσα (έτσι ονομάζεται στα σλαβικά το ορεινό συγκρότημα του όρους Κερκίνη) ήταν μια μάχη μεταξύ των στρατών του ‘Μακεδόνα’ βασιλιά Σαμουήλ και του βυζαντινού αυτοκράτορα Βασιλείου του Β΄», σημειώνει το δημοσίευμα χωρίς βέβαια να αναφέρεται σε κάποια ιστορική πηγή, απλά είναι μια πηγή της πυγής (σημ. για να μην ανατρέχετε σε λεξικά η "Πυγή" είναι γνωστή σήμερα ως ‘πυγο- λαμπίδα’ ή κοινώς ‘κωλο-φωτιά’.)

Χαρακτηριστικό του δημοσιεύματος είναι ότι έχουν αντικατασταθεί οι λέξεις "Βούλγαροι", "Βουλγαρικός στρατός" με τις λέξεις "Μακεδόνες" και "μακεδονικός στρατός", πράγμα απαράδεκτο, μια συνειδητή διαστρέβλωση όλων των ιστορικών πηγών, αφού ότι έγινε οι Σλάβοι των Σκοπίων τα έμαθαν από τους βυζαντινούς ιστορικούς, διαβάζοντας τα ελληνικά ιστορικά κείμενά τους, που μιλούν μόνο για Βουλγάρους και τον τσάρο των Βουλγάρων, Σαμουήλ.

Γράφει το «ιστορικό» δημοσίευμα των παραποιητών:

"Αποτέλεσμα της μάχης για τον "μακεδονικό" στρατό του Σαμουήλ, να σκοτωθούν πολλοί στρατιώτες και πολλοί τυφλώθηκαν από τον Βασίλειο Β΄, που ενδυνάμωσε τη στρατιωτική δύναμη του.
Ο Σαμουήλ μετά από αυτήν την ήττα δεν μπόρεσε να ανακάμψει, πέθανε την ίδια χρονιά».

Απόδοση Βαλκανικό Περισκόπιο

Σχετικές ειδήσεις