ΕΘΝΙΚΑ

Απίστευτη πρόκληση: Σκιοπιανά ελικόπτερα πέταξαν πάνω από την Αριδαία

Απίστευτη πρόκληση: Σκιοπιανά ελικόπτερα πέταξαν πάνω από την Αριδαία

«Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται», λέει ο σοφός λαός. Η παροιμία ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση της Ελλάδας, μιας και όλοι βλέποντας τη χώρας μας εξαθλιωμένη από τις μνημονιακές πολιτικές και τις κυβερνήσεις έρμαιο των τοκογλύφων δανειστών, προσπαθούν να επωφεληθούν.

ΠΑΡΑΒΙΑΣΑΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΑ ΤΟΝ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΔΙΑΣΥΡΕΤΑΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ - ΓΚΑΦΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ: ΑΡΧΙΚΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΥΠΕΡΠΤΗΣΕΙΣ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟΥΣ ΕΥΖΩΝΕΣ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Ποτέ ξανά στο παρελθόν η Ελλάδα δεν δεχόταν τόσες προκλήσεις από τους... γείτονες. Οι Τούρκοι κόβουν βόλτες στο Αιγαίο, οι Σκοπιανοί σηκώνουν αγάλματα του Μ. Αλεξάνδρου και πετούν ανενόχλητοι πάνω από τον ελληνικό εναέριο χώρο και οι Αλβανοί δηλώνουν πως τα σύνορά τους είναι στην Πρέβεζα.

Γίναμε όλοι ειδήμονες στα οικονομικά, μάθαμε όλοι τα spreads, τα ομόλογα, ασχολούμαστε με το Eurogroup, με τον Ντάισελμπλουμ, τον Σόιμπλε και τον κάθε «φιόγκο» και αφήσαμε στην άκρη τους πραγματικούς κινδύνους για τη χώρας μας.

To φοβικό σύνδρομο έναντι των ξένων, η αναζήτηση της εύνοιάς τους, ο τρόμος μην “σπάσουμε αυγά” με τους εταίρους, η ανησυχία μη τυχόν και μπουν στον “πάγο” οι σχέσεις μας με τις ξένες δυνάμεις, το δέος του διαβόητου πολιτικού κόστους και το έλλειμμα γνώσης και κυρίως μνήμης, καθιστούν την εξωτερική πολιτική το τελευταίο θέμα στην ατζέντα της κυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης.

Αποτέλεσμα; Παρά τις διεθνείς συνθήκες, παρά τα δεκάδες πρωτόκολλα, οι γείτονες – κοράκια να αμφισβητούν κομμάτια της εθνικής μας κυριαρχίας.

Μάθανε ότι... διαλυόμαστε πλακώσανε και οι Σκοπιανοί

Με επίσημη ανακοίνωση, το ΓΕΕΘΑ παραδέχεται δύο υπερπτήσεις από στρατιωτικά ελικόπτερα των Σκοπίων τα οποία πέταξαν πάνω από ελληνικό έδαφος. Μόνο που ούτε κατάλαβε μέχρι πού έφθασαν οι Σκοπιανοί, αφού αρχικά ανακοίνωσαν ότι οι υπερπτήσεις έγιναν στην περιοχή των Ευζώνων.

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για τις υπερπτήσεις των Σκοπιανών:

Υπερπτήσεις Ελικοπτέρων ΠΓΔΜ

Δύο ελικόπτερα της ΠΓΔΜ, εισήλθαν στο FIR Αθηνών και πραγματοποίησαν τις ακόλουθες υπερπτήσεις:
• την 09:33, άνωθεν περιοχής Ευζώνων στα 7.000 πόδια, με έξοδο από το FIR Αθηνών την 09:34
• την 09:49, άνωθεν περιοχής Ευζώνων στα 8.300 πόδια, με έξοδο από το FIR Αθηνών την 09:50

Τα ανωτέρω Ε/Π αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.

Λίγο αργότερα συνειδητοποίησαν την γκάφα τους, επιβεβαιώνοντας πως πόσο ελαφρά παίρνουν στην κυβέρνηση τα εθνικά ζητήματα, διορθώνοντας την ανακοίνωση!

anakoinwsi

Είναι τελικά να γελάς ή να κλαις με την ανικανότητα της κυβέρνησης. Παραδέχονται με επίσημη ανακοίνωση ότι οι Σκοπιανοί σουλατσάρουν πάνω από την Ελλάδα και δεν υπάρχει ούτε ένα διάβημα διαμαρτυρίας.

- Πού είναι σήμερα ο... τσαμπουκάς του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένου; Δεν αρκεί να τη φορά κάποιος την παραλλαγή με το εθνόσημο, πρέπει και να την τιμά με τις πράξεις του.

- Πού είναι ο υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς; Έχουμε πολύ καιρό να δούμε μια ανακοίνωση του υπουργείου, την ώρα που οι Τούρκοι προκαλούν καθημερινά.

- Τι κάνει ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας; Μάλλον σώζει την Ελλάδα από τα μνημόνια και δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί με τα εθνικά θέματα.

Σχετικές ειδήσεις