ΕΘΝΙΚΑ

Έφοδος από εισαγγελία και αστυνομία σε μειονοτικό σύλλογο της Θράκης

Έφοδος από εισαγγελία και αστυνομία σε μειονοτικό σύλλογο της Θράκης

Αυξάνονται κατά την τελευταία περίοδο οι πρακτικές καταπίεσης σε βάρος της μειονότητας, με κύριο πεδίο την μειονοτική εκπαίδευση.

Μετά από την κρίση των τελευταίων ημερών σχετικά με την ομιλία των τουρκικών στα σχολεία, τώρα αστυνομία και εισαγγελία έκαναν έφοδο σε τμήματα υπαγόμενα στον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης (BTAYTD) που είναι ένας από τους πιο σημαντικούς φορείς της μειονότητας.

Δύο τμήματα του BTAYTD στην Κομοτηνή, στις 23/4 υπέστησαν έφοδο. Στα δύο αυτά τμήματα του BTAYTD όπου παράλληλα με τις δραστηριότητες, γίνονται και δραστηριότητες για παιδιά, χτες πρωινές ώρες πήγε εισαγγελέας Κομοτηνής και αστυνομία και έκαναν έλεγχο.

Ο εισαγγελέας και η αστυνομία μπήκαν στα τμήματα, έκαναν έλεγχο στον χώρο, συνομίλησαν με άτομα που ήταν εκεί και είπαν πως πρέπει να κλείσουν τα τμήματα στα οποία γίνονται αυτές οι δραστηριότητες για τα παιδιά.

Μετά από τον έλεγχο από εισαγγελία και αστυνομία στα παραρτήματα του BTAYTD που βρίσκονται στην συνοικία Κεσικμπάς και στην οδό Όθωνος (δίπλα στην αγορά με τις σόμπες) , αρμόδιοι του Τμήματος Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου Κομοτηνής πήγαν και αυτοί και έκαναν ελέγχους.

Στο μεταξύ έγινε γνωστό πως η αστυνομία ενίοτε έκανε έλεγχο στα παραρτήματα του BTAYTD, αλλά τον τελευταίο καιρό οι έλεγχοι αυτοί έχουν αυξηθεί, ενώ για πρώτη φορά ήρθε σε παράρτημα του συλλόγου εισαγγελέας.

ΠΗΓΗ gundemgazetesi.com/tourkikanea.gr

Σχετικές ειδήσεις