ΕΘΝΙΚΑ

«Σουρωτήρι» το Αιγαίο - 29 παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά

«Σουρωτήρι» το Αιγαίο - 29 παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά

Σε 29 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορες περιοχές του Αιγαίου, προχώρησαν σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη (28/4) τουρκικοί σχηματισμοί, ενώ μία τετράδα τουρκικών αεροσκαφών F-16 πέταξε πάνω από τους Ανθρωποφάγους και το Μακρονήσι του συμπλέγματος των Φούρνων στα 2.900 πόδια.

Αναλυτικότερα εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως μία εξάδα και ένα ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών, καθώς και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235. Καταγράφηκαν 5 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, που εξελίχθηκαν σε 29 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, ενώ σε 1 περίπτωση η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εμπλοκή. Δύο τουρκικά αεροσκάφη έφεραν όπλα.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το πρωί δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής εισέβαλλαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα σε περιοχή κοντά στις Οινούσσες, πολύ κοντά στην κανονιοφόρο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, με αποτέλεσμα το ελληνικό σκάφος να προβεί σε προειδοποιήσεις προς τους Τούρκους προκειμένου να απομακρυνθούν.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι χθες Μεγάλη Τετάρτη (27/4) τουρκικοί σχηματισμοί προχώρησαν σε 39 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορες περιοχές του Αιγαίου, ενώ σε 7 περιπτώσεις η διαδικασία αναχαίτισής τους από ελληνικά μαχητικά εξελίχθηκε σε εικονική αερομαχία.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων