ΕΘΝΙΚΑ

Αναβαθμίζουν στρατηγό που επεδίωκε κρίση με την Ελλάδα

Αναβαθμίζουν στρατηγό που επεδίωκε κρίση με την Ελλάδα
Σε μια νέα πρόκληση πρώτου μεγέθους προχωρεί η Τουρκία. Τοποθέτησε διοικητή στη διεύθυνση Εκπαίδευσης και Δογμάτων τον πρώην αρχηγό...

Σε μια νέα πρόκληση πρώτου μεγέθους προχωρεί η Τουρκία.

Τοποθέτησε διοικητή στη διεύθυνση Εκπαίδευσης και Δογμάτων τον πρώην αρχηγό της Δ΄ Στρατιάς (Στρατιά Αιγαίου) στρατηγό Νουσρέτ Τάσντελερ, ο οποίος είναι κατηγορούμενος σε μία υπόθεση που, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, «θα μπορούσε να προκαλέσει διπλωματική κρίση με την Ελλάδα».

Ο εν λόγω στρατηγός εμπλέκεται στην υπόθεση δημιουργίας ιστοσελίδων «μαύρης προπαγάνδας» στο διαδίκτυο από το τουρκικό γενικό επιτελείο με στόχο την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης Ερντογάν αλλά και την επιδείνωση των σχέσεων με την Ελλάδα.

Κατηγορούνται 22 ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί, για τους οποίους μάλιστα ο εισαγγελέας έχει ζητήσει την έκδοση εντάλματος σύλληψης. Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι «προσπάθεια για ανατροπή της κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας με χρήση βίας ή προσπάθειας παρεμπόδισης του έργου της κυβέρνησης».

Το θέμα είχε φέρει στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Ταράφ» το 2009, γράφοντας ότι το τουρκικό γενικό επιτελείο είχε δημιουργήσει 35 ιστοσελίδες στο διαδίκτυο «με σκοπό τον ψυχολογικό πόλεμο». Αναφερόταν μάλιστα και οι τίτλοι των ιστοσελίδων μεταξύ των οποίων υπήρχαν οι «greekmurderers.net», «pontuslu.com» και άλλες. Αμέσως μετά το δημοσίευμα το επιτελείο είχε ανακοινώσει ότι οι εν λόγω ιστοσελίδες έχουν κλείσει.

Η εφημερίδα στις 31 Ιουλίου, αναφερομένη και πάλι στο θέμα έγραψε ότι σύμφωνα με το γενικό επιτελείο «η ιστοσελίδα greekmurderes.net περιλαμβάνει κείμενα προς ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει οι Έλληνες.»

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «η ομολογία αυτή σχετικά με τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα θα μπορούσε να προκαλέσει διπλωματική κρίση. Προκύπτει δηλαδή ότι το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων έκανε μαύρη προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας η οποία είναι σύμμαχός μας στο ΝΑΤΟ. Ευτυχώς οι Έλληνες αυτή την περίοδο ασχολούνται με τα δικά τους προβλήματα σε βαθμό που δεν ενδιαφέρονται με αυτά».