ΕΘΝΙΚΑ

Ο Γερουλάνος στην τουρκική τηλεόραση για τουρισμό και ελληνοτουρκικά

Ο Γερουλάνος στην τουρκική τηλεόραση για τουρισμό και ελληνοτουρκικά
Ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, συνεχίζει να προκαλεί το πανελλήνιο με τις δηλώσεις του περί ελληνοτουρκικής φιλίας...

Ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, συνεχίζει να προκαλεί το πανελλήνιο με τις δηλώσεις του περί ελληνοτουρκικής φιλίας. Ο κ. Γερουλάνος με συνέντευξή του στο τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό TRT, προτρέπει τους Έλληνες να ξεχάσουν την ιστορία τους και να «διαγράψουν» ότι έχει γίνει στο παρελθόν!

Ερωτηθείς για τις σχέσεις μεταξύ των δύο λαών, σημειώνει ότι Ελλάδα και Τουρκία βρίσκονται «κοντά» ως λαοί, αλλά «οι λαοί συνήθως έχουν εντάσεις μεταξύ τους όταν δεν γνωρίζονται. Αν κανείς θυμάται μόνο ό,τι έχει γίνει στο παρελθόν θα μείνει εγκλωβισμένος εκεί πέρα»!

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για την πορεία της τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας, ο κ. Παύλος Γερουλάνος ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο πλευρό της Τουρκίας στο θέμα της κατάργησης της βίζας. Όπως σημειώνει ο κ. Γερουλάνος, «η Ευρώπη βάζει έναν τεχνικό φράγμα και καταστρέφει ένα καταπληκτικό πράγμα το οποίο θα μπορούσαμε να έχουμε μαζί αν υπήρχε η δυνατότητα να ταξιδέψει ο ένας στη χώρα το άλλου ελεύθερα».

Διαβάστε περισσότερα και δείτε το video στο mediagate.gr