ΕΘΝΙΚΑ

Προκλητικός ο Ερντογάν: Τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ήταν δικά μας, γιατί ενοχλούνται;

Προκλητικός ο Ερντογάν: Τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ήταν δικά μας, γιατί ενοχλούνται;

Ένα μήνα μετά το απίστευτο εθνικιστικό «παραλήρημα» με την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης (1923), ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιδόθηκε ξανά σήμερα, Σάββατο (29/10/2016) σε ένα «κρεσέντο» προκλητικών και ανιστόρητων δηλώσεων, αμφισβητώντας την ελληνικότητα των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου!

ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ – ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΙΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ – ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΕΞ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ;

Είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι η Άγκυρα και ο «Σουλτάνος» της επιχειρούν με κάθε τρόπο να προκαλέσουν ξανά ένα θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα, προσδοκώντας μια επανάληψη τύπου Ιμίων.

Ο Τούρκος πρόεδρος ξεπερνώντας, για πολλοστή κάθε όριο, υποστήριξε πως τα νησιά στο Ανατολικό Αιγαίο που ανήκουν στην Ελλάδα με βάση τη Συνθήκη της Λωζάννης ήταν τουρκικά και μάλιστα επέμεινε πως έχουν στοιχεία τουρκικού πολιτισμού!

«Εγώ εδώ δίνω μάθημα ιστορίας. Εγώ μίλησα για τη Λωζάννη και ενοχλήθηκαν. Γιατί; Τα νησιά που βρίσκονται μπροστά στη μύτη μας, το φωνάζω ήταν δικά μας τα νησιά αυτά. Σε αυτά τα νησιά έχουμε την ιστορία μας, μνημεία μας, τζαμιά μας. Ακόμα ενοχλούνται όταν τα λέμε. Γιατί;», αναρωτήθηκε ο κ. Ερντογάν, μιλώντας με αφορμή τη συμπλήρωση 93 ετών από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας.

«Όσοι τα υπέγραψαν αυτά είναι υπεύθυνοι», ανέφερε, αφήνοντας σαφείς αιχμές εναντίον τον Κεμάλ Ατατούρκ.

Η ολοένα αυξανόμενη προκλητικότητα των Τούρκων και δη του προέδρου τους οφείλει και πρέπει να προβληματίζει την ελληνική κυβέρνηση και ειδικότερα το υπουργείο Εξωτερικών.

Το Newsbomb.gr, με αλλεπάλληλα δημοσιεύματά του, έχει κρούσει εδώ και πολύ καιρό τον κώδωνα του κινδύνου από τις ανιστόρητες και βαθιά αλυτρωτικές τοποθετήσεις του κ. Ερντογάν, ο οποίος κάθε λίγο και λιγάκι φροντίζει να κάνει αισθητή την παρουσία του, αμφισβητώντας, κυριολεκτικά τα πάντα!

Ο «ιστορικός» Ερντογάν... θυμήθηκε τη θανατική ποινή!

Στο μεταξύ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαβεβαίωσε σήμερα, Σάββατο (29/10/2016) ότι το θέμα της επαναφοράς της θανατικής ποινής θα εισαχθεί προς συζήτηση στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, χωρίς να δώσει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ενώ πρόσθεσε ότι η κριτική που ασκείται επ’ αυτού του θέματος από χώρες της Δύσης «δεν μετράει».

«Σύντομα, σύντομα, μην ανησυχείτε. Θα γίνει σύντομα, Θεού θέλοντος» επισήμανε ο Τούρκος ηγέτης κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του στην Άγκυρα, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στο πλήθος που φώναζε «θέλουμε την θανατική ποινή» για τους δράστες του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιουλίου.

«Η κυβέρνησή μας θα το καταθέσει αυτό στην Εθνοσυνέλευση. Κι εγώ είμαι πεπεισμένος ότι η Εθνοσυνέλευση θα το εγκρίνει και όταν αυτό θα καταλήξει σε εμένα, εγώ θα το επικυρώσω», υπογράμμισε ο Ερντογάν.

Μια ενδεχόμενη κοινοβουλευτική συζήτηση με αντικείμενο την θανατική ποινή αναμένεται θυελλώδης, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, σε μια χρονική περίοδο όπου η κυβέρνηση ελπίζει να πάρει με το μέρος της τους βουλευτές της αντιπολίτευσης με στόχο την αναθεώρηση του Συντάγματος και την εγκαθίδρυση ενός αμιγώς προεδρικού συστήματος.

Από την επόμενη κιόλας ημέρα της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, ο πρόεδρος της Τουρκίας υποσχόταν να εξαλείψει «τον ιό» των ταραχοποιών στους κόλπους του Κράτους κάνοντας λόγο για επαναφορά της θανατικής ποινής, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την οργή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η θανατική ποινή καταργήθηκε το 2004 στο πλαίσιο της υποψηφιότητας της Άγκυρας για την ένταξή της στην ΕΕ και η επαναφορά της θα μπορούσε να σημάνει το «πάγωμα» των διαπραγματεύσεων.

«Η Δύση είπε αυτό, η Δύση είπε το άλλο. Συγγνώμη αλλά αυτό που μετράει δεν είναι αυτό που λέει η Δύση, είναι αυτό που λέει ο λαός μου», τόνισε ο κ. Ερντογάν σε μια ομιλία που εκφώνησε με αφορμή την τελετή εγκαινίων μιας ενός σιδηροδρομικού σταθμού υπερταχείας στην πρωτεύουσα της Τουρκίας.

Ρoή Ειδήσεων