ΕΘΝΙΚΑ

Τι συμβαίνει με τα ελληνικά F-16; Απώλεια δύο μαχητικών μέσα σε λίγες μέρες

Τι συμβαίνει με τα ελληνικά F-16; Απώλεια δύο μαχητικών μέσα σε λίγες μέρες

Προβληματισμός στην Πολεμική Αεροπορία

Το διθέσιο F-16 Blk52+ Adv της 116 Πτέρυγας Μάχης, είναι το δεύτερο μαχητικό που “χάνουμε” στο έδαφος, μέσα δυόμιση μήνες!

Είχε προηγηθεί το F-16C Block 52+ της 115 Πτέρυγας Μάχης στη Σούδα, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην αριστερή του πτέρυγα, κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης.

Χθες είχαμε νέο περιστατικό με το F-16 στον Άραξο το οποίο βγήκε από το διάδρομο.

Τα αίτια και για τα δύο ατυχήματα ακόμη δεν είναι γνωστά, αλλά τα περιστατικά αυτά δεν μπορούν παρά να προκαλούν ανησυχία.

Τα ατυχήματα σε μια Πολεμική Αεροπορία με το επιχειρησιακό έργο που έχει να εκτελέσει κάθε μέρα η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, δυστυχώς είναι μέσα στις πιθανότητες που καθημερινά πρέπει να αντιμετωπίζουμε.

Το πρώτο ζητούμενο είναι να μην χάνουμε ανθρώπους.

Από την άλλη όμως τέτοιου είδους ατυχήματα και μάλιστα με τη συχνότητα των τελευταίων μηνών, δεν μπορεί παρά να μας προβληματίζουν. Δύο αεροσκάφη μείον από τη δύναμη της Πολεμικής Αεροπορίας είναι μέγα θέμα αυτή τη περίοδο. Αεροσκάφη που χάθηκαν σε θεωρητικά “εύκολες στιγμές”. Το ένα στη Σούδα πήγαινε για απογείωση και η πτέρυγά του κάπου ακούμπησε και το χθεσινό “βγήκε” από το διάδρομο αφού είχε προσγειωθεί και “έστριψε” για να βγει από τον κεντρικό διάδρομο προσγείωσης.

Δύσκολο να εξηγηθούν και τα δύο ατυχήματα.

Σε ό,τι αφορά στο χθεσινό ατύχημα μένει να διαπιστωθεί πόσο σοβαρή είναι η ζημιά που έχει υποστεί.

Πηγή: militaire.gr

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων