ΕΘΝΙΚΑ

Νέες προκλήσεις από Γιλντιρίμ: Υπό αμφισβήτηση 130 βραχονησίδες στο Αιγαίο

Νέες προκλήσεις από Γιλντιρίμ: Υπό αμφισβήτηση 130 βραχονησίδες στο Αιγαίο

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ προχώρησε το βράδυ της Πέμπτης (2/2) σε νέες προκλητικές δηλώσεις. Ο ηγέτης του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα έκανε λόγο για 130 βραχονησίδες στο Αιγαίο που είναι «υπό αμφισβήτηση».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ζήτημα της μη έκδοσης των 8 Τούρκων αξιωματικών, τονίζοντας ότι αυτό «μας προκαλεί απογοήτευση. Απέστειλα στον κ. Τσίπρα επιστολή για το ζήτημα αυτό. Εξέφρασα τις προσδοκίες μας για την έκδοση αυτών των ανθρώπων, μέσω της επανεξέτασης της απόφασης (σ.σ. του Αρείου Πάγου) στα πλαίσια του νόμου. Δεν έλαβα απάντηση» είπε ο Γιλντιρίμ σύμφωνα με τη Hurriyet.

«Καλώ την Αθήνα να κάνει αυτό που έπραξαν και άλλοι γείτονες» είπε, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα.

Και πρόσθεσε: Τουρκία και Ελλάδα ως γείτονες χώρες πρέπει να προσπαθούν να έχουν καλές σχέσεις, καθώς δεν μπορούν να αλλάξουν τη γεωγραφία τους. Η Τουρκία δεν έχει σκοπό να χαλάσει τους δεσμούς της με τον γείτονά της».

yildir

Παράλληλα απείλησε εμμέσως την Αθήνα λέγοντας ότι «εμείς απαντούμε στις προκλητικές κινήσεις που έρχονται από την άλλη πλευρά με χαμόγελο. Δεν θα πρέπει να το ερμηνεύουν λάθος αυτό».

Συνεχίζοντας τις προκλητικές δηλώσεις του, ο Γιλντιρίμ ανέφερε πως ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας «επισκέφθηκε τις βραχονησίδες στο Αιγαίο και έβγαλε φωτογραφίες, ωστόσο για εμάς αυτά δεν έχουν νόημα. Υπάρχουν 130 νησίδες και βραχονησίδες υπό αμφισβήτηση».

Συνεχίζοντας είπε πως η Τουρκία έχει «τη δύναμη να απαντήσει σε κάθε εχθροπραξία» ενώ έκανε λόγο επίσης για «προβλήματα στο Αιγαίο που δεν είναι καινούργια αλλά έχουν μακρά ιστορία».

Σχετικές ειδήσεις