ΕΘΝΙΚΑ

Προκαλούν ξανά οι Τούρκοι: Νέες παραβιάσεις έξω από τις Οινούσσες

Προκαλούν ξανά οι Τούρκοι: Νέες παραβιάσεις έξω από τις Οινούσσες

Ειδήσεις | Τουρκία: Επιμένουν στο βρώμικο παιχνίδι της πρόκλησης με φόντο το Αιγαίο οι Τούρκοι, καθώς χθες, Πέμπτη (09/02/2017) τρεις ακταιωροί του τουρκικού πολεμικού ναυτικού παραβίασαν τα εθνικά χωρικά ύδατα και αγκυροβόλησαν λίγο έξω από τη νήσο Παναγιά, στις Οινούσσες.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ραδιοφωνικό σταθμός «Αλήθεια» στο ίδιο σημείο πραγματοποιούσε υπερπτήσεις κι ένα τουρκικό αεροσκάφος, παραβιάζοντας τον εθνικό εναέριο χώρο.

Στο σημείο έσπευσαν δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ενώ οι Τούρκοι αποχώρησαν αργά το βράδυ της ίδιας μέρας από την περιοχή.

Όπως έχει προειδοποιήσει επανειλημμένως το Newsbomb.gr, η Άγκυρα κλιμακώνει τις πιέσεις της εναντίον της Ελλάδας, εξαιτίας της απόφασης που έλαβαν οι δικαστικές αρχές για τη μη έκδοση των Τούρκων αξιωματικών, οι οποίοι κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στη γείτονα.

Υπό το πρίσμα αυτό, η Τουρκία επιμένει στην ανιστόρητη θεωρία της περί «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο, με το καθεστώς Ερντογάν να επιχειρεί να πλασάρει εαυτόν σε ρόλο «δερβέναγα» στη νοτιοανατολική πλευρά της Ευρώπης.

Σχετικές ειδήσεις