ΕΘΝΙΚΑ

Προκλητικό «παραλήρημα» από τους Τούρκους: Η Ψέριμος είναι τουρκικό νησί!

Προκλητικό «παραλήρημα» από τους Τούρκους: Η Ψέριμος είναι τουρκικό νησί!

Ειδήσεις | Τούρκοι: Σε μια νέα άκρως προκλητική και ανιστόρητη κίνηση προχώρησαν τα ΜΜΕ της Τουρκίας, με την κεμαλικών αποχρώσεων εφημερίδα «Sözcü», να κυκλοφορεί σήμερα, Παρασκευή (10/03/2017) με ένα κατάπτυστο πρωτοσέλιδο άρθρο, χαρακτηρίζοντας την Ψέριμο ως τουρκικό νησί, ενώ δημοσιεύει και χάρτη που δείχνει ότι βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Αλικαρνασσό (Μπόντρουμ), ισχυριζόμενη ότι είναι παράνομη η τοποθέτηση της ελληνικής σημαίας σε αυτή!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΜΕ ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΑΚΡΙΤΙΚΟ ΝΗΣΙ

Δείτε παρακάτω τον χάρτη – πρόκληση των Τούρκων

xartis proklisi

Προφανώς, ο γνωστός προπαγανδιστικός μηχανισμός της γείτονος ενοχλήθηκε σφόδρα από το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε από το ακριτικό νησί της Πατρίδας μας ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος, με σαφήνεια αναίρεσε όλη την ανιστόρητη επιχειρηματολογία των Τούρκων περί «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο και ειδικότερα στην περιοχή των Δωδεκανήσων. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Δείτε εδώ το δημοσίευμα της «Sözcü»

dimosieyma

Το πλέον απίστευτο είναι ότι ο συντάκτης του συγκεκριμένου άρθρου, Σαϊγκί Οζτούρκ, χαρακτηρίζει «κατεχόμενο νησί» την Ψέριμο και «σκάνδαλο» την επίσκεψη του κ. Παυλόπουλου σε αυτή!

Στο απαράδεκτο άρθρο της συγκεκριμένης εφημερίδας αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «η Ψέριμος ανήκει στα 18 τουρκικά νησιά που είναι υπό ελληνική κατοχή», ενώ γίνεται αναφορά στις δηλώσεις του κ. Παυλόπουλου για τη Συνθήκη της Λωζάννης.

Εξάλλου, η τουρκική εφημερίδα αναφέρεται και στις δηλώσεις του πρώην γ.γ. του υπουργείου Άμυνας, Ουμίτ Γιαλίμ, ο οποίος υποστηρίζει ότι «σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης υπάρχουν 18 νησιά που η Ελλάδα κατέλαβε ενώ είναι τουρκικά».

Το Newsbomb.gr, με εκτενή και αλλεπάλληλα δημοσιεύματά του, έχει προειδοποιήσει επανειλημμένως για το επικίνδυνο παιχνίδι των προκλήσεων των Τούρκων στο Αιγαίο, οι οποίοι επιμένουν στους ψευτοτσαμπουκάδες, θεωρώντας πως το Αιγαίο είναι δικό τους «βιλαέτι» και επιχειρούν να ξαναστήσουν, σε κάθε δυνατή ευκαιρία, σκηνικό έντασης στο πρότυπο των Ιμίων.

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για τις τουρκικές προκλήσεις

Σχετικές ειδήσεις