ΕΘΝΙΚΑ

«Κόκκινος» συναγερμός στο Αιγαίο – Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις

«Κόκκινος» συναγερμός στο Αιγαίο – Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις

Σε επιφυλακή μέχρι το δημοψήφισμα που θα δώσει υπερεξουσίες στον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν, βρίσκεται η Αθήνα.

ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Οι κάλπες για το δημοψήφισμα θα στηθούν στις 16 Απριλίου, ημέρα του Πάσχα για την Ορθοδοξία και εντείνεται η ανησυχία για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, είτε προγραμματισμένο, είτε από… ατύχημα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Ειδήσεις, η ένταση που προκαλείται μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, δείχνει να αποτελεί στρατηγική επιλογή του Ερντογάν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλέον κρίσιμο διάστημα για πρόκληση θερμού επεισοδίου, από τις 4 έως και τις 7 Απριλίου πραγματοποιείται στο Αιγαίο η μεγάλη διακλαδική άσκηση «Ηνίοχος», στην οποία θα συμμετάσχει το σύνολο του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και ισχυρότατες δυνάμεις του Στρατού Ξηράς και κυρίως της αεροπορίας.

Με βάση την εφημερίδα «Ειδήσεις», μεγάλο μέρος των δυνάμεων αυτών, θα παραμείνει και το επόμενο διάστημα στο Αιγαίο, καθώς η τουρκική προκλητικότητα ενδέχεται να ενταθεί μετά το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.

Σε περίπτωση δε που ο Ερντογάν χάσει το δημοψήφισμα, η Αθήνα έχει ενημερωθεί ότι ο Τούρκος πρόεδρος θα επιδιώξει να επιτύχει τις υπερεξουσίες που επιθυμεί για το πρόσωπό του μέσω συνταγματικής αναθεώρησης, προκηρύσσοντας πρόωρες εκλογές.

Σχετικές ειδήσεις