ΕΘΝΙΚΑ

Ιμάμης Ξάνθης: Γιατί ξεσηκώνει...τους Μουσουλμάνους της περιοχής;

Ιμάμης Ξάνθης: Γιατί ξεσηκώνει...τους Μουσουλμάνους της περιοχής;

O ψευδομουφτής της Ξάνθης Αχμέτ Μετέ καλεί σε "ένοπλη επανάσταση"τους μουσουλμάνους οι οποίοι βρίσκονται στη χώρα μας.

Tα όπλα τα οποία βρέθηκαν στο τζαμί στο χωριό Ηλιόπετρα του δήμου Τοπείρου, στην Ξάνθη μόνο τυχαίο γεγονός δεν είναι. Φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι το Προξενείο έχει σχεδιάσει και εκτελεί σχέδιο ένοπλης «επανάστασης» σε στυλ Συρίας...

Ο Μετέ αναφέρεται σε δηλώσεις του σε «τουρκική μειονότητα στην Ξάνθη», ενώ σε πλάνα από συνέντευξή του σχολιάζει πως «σε κάθε σπίτι υπάρχει μία τουρκική σημαία καθώς είναι η σημαία της μητέρας πατρίδας. Είναι η σημαία της καρδιάς μας. Είναι η νοσταλγία του μουσουλμάνου Τούρκου της δυτικής Θράκης».

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, άνθρωποι από την περιοχή αναφέρουν πως η χρηματοδότηση του ψευδομουφτή γίνεται με μαύρο χρήμα.

Ο εκδότης της εφημερίδας «Θράκη» αναφέρει πως «έχει επιρροή γιατί έχει από πίσω του το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και χρηματοδοτεί αλλά και οριοθετεί τα πράγματα. Ψάχνουμε να βρούμε από που προέρχονται αυτά τα χρήματα που πληρώνεται ο μουφτής και οι ιμάμηδες και κανένας δεν ενδιαφέρεται».

Ο κ. Καμαρίδης συνέχισε λέγοντας πως «χρησιμοποιεί τα τεμένη για να σπείρει ζιζάνια. Κάνουν δηλώσεις αντίστασης “στην ελληνική πολιτεία που καταπιέζει την τουρκική μειονότητα” στη Θράκη».

O Σαμπρί Εμίν Καχιά-ιμάμης της Ηλιόπετρας ο οποίος μετά από την εξεύρεση όπλων στο τζαμί της Ηλιόπετρας, συνελήφθη και μετά από την κατάθεση του στην εισαγγελία αφέθηκε ελεύθερος, μίλησε στην Γκιουντέμ οπως αναφέρουν τα tourkikanea.gr

Ο Καχιά είπε πως το περιστατικό είναι πολύ ενδιαφέρον και περίεργο και ότι «Όλοι ζητάμε να διαφωτισθεί αυτό το περιστατικό. Ενίοτε δοκιμαζόμαστε. Πιστεύω πως το περιστατικό αυτό είχε για εμάς τον χαρακτήρα μιας δοκιμασίας. Φυσικά ήταν από τα πιο σημαντικά και περίεργα περιστατικά που έζησα στην ζωή μου. Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν¨.

Ο ιμάμης του χωριού είπε: "Πρώτα από όλα ευχαριστώ όλους με πρώτον τον μουφτή μας , τους χωρικούς μου που με στήριξαν, που έφτασαν ως τα δικαστήρια και βρέθηκαν δίπλα μου. Αναφορικά με το περιστατικό. Μεσημέρι της 28/3 αστυνομικοί ήρθαν στο χωριό μας. Ήρθαν στο τζαμί και είπαν πως θα ερευνήσουν. Με ρώτησαν. Μπήκαν στο παλιό τζαμί που χρησιμοποιούμε και άρχισαν να ερευνούν. Δεν καταλάβαμε τι έψαχναν. Υπήρχαν κάποιοι από τους επίτροπους και κάποιοι από τους πιστούς.

Με ρώτησαν αν είδα ή όχι κάποια ομάδα λαθρομεταναστών. Με ρώτησαν αν κρύβονται κάπου τέτοιοι. Νομίσαμε πως ήρθαν για λαθρομετανάστες. Πρώτα έψαξαν το παλιό τζαμί. Μετά πήγαν στο νέο τζαμί. Κοίταξαν και κάτω από τα χαλιά. Έψαξαν παντού. Και εγώ τους βοήθησα. Την ώρα που ήμουν μέσα στο τζαμί με φώναξαν έξω. Είπαν πως βρήκαν όπλα στον μιναρέ με την σιδερένια σκάλα. Είπαν πως εκεί κάτω από τα μεγάφωνα, πάνω στο τσιμέντο βρήκαν μια αφημένη εκεί τσάντα που είχε μέσα όπλα. Εγώ βρισκόμουν μέσα στο τζαμί. Με φώναξαν και μου είπαν ¨Κοίτα τι βρήκαμε¨.

Ο υπάλληλος της εισαγγελίας μου είπε ¨ιμάμη πλέον αλλάζει η δουλειά¨ και εγώ είπα ¨Φυσικά και αλλάζει, πρέπει να βρείτε ποιος το άφησε αυτό¨. Μετά πήγαν στο σπίτι μου. Έκαναν έρευνα. Πίσω από την πόρτα είχα ένα κυνηγετικό τυφέκιο τύπου φλόμπερ. Τους το έδειξα και τους είπα πως το αγόρασα πριν από 27 χρόνια.

Mε ρώτησαν αν υπήρχε άδεια για το φλόμπερ. Τους είπα πως δεν ήξερα πως χρειαζόταν άδεια, ότι το αγόρασα πριν από 27 χρόνια και ότι στα χωριά σχεδόν σε κάθε σπίτι υπάρχουν τέτοια κυνηγετικά όπλα. Μαζί με τα άλλα όπλα πήραν και αυτό. Εντέλει με συνέλαβαν και μεταφέρθηκα στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης. Μου πήραν κατάθεση. Πέρασα την νύχτα στο κρατητήριο. Η συμπεριφορά των αστυνομικών στην Διεύθυνση ήταν καλή.

Πρωινές ώρες με πήγαν στην εισαγγελία. Και εκεί μου πήραν κατάθεση. Βοηθοί μου ήταν οι συνήγοροι μου Ιχσάν Καγιά και Ραίφ Ουστά. Εν τω μεταξύ είδα πως πολλοί ομογενείς είχαν φτάσει στο δικαστήριο. Τους ευχαριστώ όλους. Εντέλει αφέθηκα ελεύθερος. Η διαδικασία προφανώς συνεχίζεται. Ζητάμε να διαλευκανθεί πλήρως το περιστατικό. Αυτό που ζήσαμε είναι απίστευτο. Κάποιοι δηλαδή έρχονται και κάπου όπου όλοι έχουν πρόσβαση και μάλιστα βλέπουν (δηλαδή στον μιναρέ) και αφήνουν πάνω στο τσιμέντο όπλα. Απίστευτο".

Χρηματοδοτήσεις

Από χρηματισμούς μέχρι ξύλο χρησιμοποιούν οι Τούρκοι προκειμένου να «στρατολογήσουν» παιδιά σε μουσουλμανικές κοινότητες ώστε να τα έχουν υποχείρια τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το ποσό των 500 ευρώ μηνιαίως παρέχει ο ζάμπλουτος Τούρκος επιχειρηματίας Ομάρ Μπαμπά για κάθε παιδί που εγκαταλείπει το ελληνικό σχολείο για να φοιτήσει σε ιδιωτικό μουσουλμανικό ιεροσπουδαστήριο.

Το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής δίνει 1.000 ευρώ ετησίως για κάθε κεφάλι ανήλικου κοριτσιού που θα φορά την παραδοσιακή τουρκική μαντίλα.

Το παιδιά των Πομάκων, που δεν έχουν σχέση με την τούρκικη κουλτούρα και γλώσσα, υποχρεώνονται, από την Α ‘ Δημοτικού, να μάθουν τρεις γλώσσες!

Γιατί θα πρέπει τα πομακόπουλα να μαθαίνουν τούρκικα;

Στην Κομοτηνή έχει την έδρα της η τουρκική τράπεζα Ζιράτ Μπανκ, η οποία δανείζει επιλεκτικά σε μουσουλμάνους, αλλά και σε συλλόγους που φωνάζουν ότι είναι τουρκικοί, με χαμηλά επιτόκια 2,5%, ενώ οι ελληνικές τράπεζες με 15%.

Με αποτέλεσμα, ο χριστιανός να πουλά και ο μουσουλμάνος (η τράπεζα στην ουσία) να αγοράζει γη και ακίνητα.

Τα στελέχη του ακραίου μουσουλμανικού εθνικιστικού κόμματος DEB και ο πρόεδρος του, Αλή Τσαούς, επισκέπτονται τα χωριά της Θράκης, αλλά και της Ρόδου και της Κω, και κηρύσσουν τον αλυτρωτισμό και το μίσος κατά των Ελλήνων, προβάλλοντας το αίτημα της αυτονομίας της Θράκης.

Το απεχθές πρόσωπο της τουρκικής προπαγάνδας το γνωρίζουν πολύ καλά οι φιλήσυχοι μουσουλμάνοι, οι Πομάκοι, που κατοικούν κυρίως στα ορεινά χωριά του Νομού Ξάνθης.

Με εκβιασμούς, προπηλακισμούς, ξυλοδαρμούς και άλλες μεθόδους, όπως ο χρηματισμός, υποχρεώνουν πολλούς Πομάκους να δηλώνουν ότι είναι Τούρκοι, γράφει η εφημερίδα «Παρασκήνιο».

Να σημειωθεί ότι οι αποκαλύψεις του Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, αυτοεξόριστου δημοσιογράφου της εφημερίδας ΖΑΜΑΝ, για συγκαλυμμένες επιχειρήσεις της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών MIT στην Ελλάδα, προκάλεσαν συναγερμό στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ).

Τα κλιμάκια των μυστικών υπηρεσιών έχουν μαρκάρει όλους τους Τούρκους που βρίσκονται στην Ελλάδα με πρόσχημα τη συμμετοχή τους σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Γιατί, όπως είπε ο Τούρκος δημοσιογράφος, πολλές ΜΚΟ έχουν στηθεί από το βαθύ κράτος της Τουρκίας για να καλύπτουν τις δραστηριότητες πρακτόρων.

Οι έρευνες της ΕΥΠ καλύπτουν τα νησιά του Αιγαίου, τη Θράκη και βεβαίως την Αθήνα όπου βρίσκονται πολλοί Τούρκοι... εθελοντές με πρόσχημα τη βοήθεια προς τους πρόσφυγες.

Ο Ερντογάν ανησυχεί για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη.

Ο προβληματισμός του σουλτάνου έχει σχέση με την επιρροή σε μεγάλο τμήμα της μουσουλμανικής μειονότητας του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.

Για τον λόγο αυτό η MIT ενεργοποίησε τους μηχανισμούς της και ενίσχυσε τους πράκτορες στη Θράκη για να καταγράψει και να αποδομήσει το δίκτυο Γκιουλέν.

Οι συγκαλυμμένες επιχειρήσεις της MIT στη Θράκη περιλαμβάνουν και προβοκάτσιες.

Πηγές μιλούν με βεβαιότητα ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες θέλουν να δημιουργήσουν ένταση στην περιοχή, την οποία θα χρησιμοποιήσει ο Ερντογάν για εσωτερική κατανάλωση στην Τουρκία, αλλά και για τη διάλυση του δικτύου που έχει στήσει ο Γκιουλέν στην ελληνική μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη.

pentapostagma.gr/thesecretrealtruth.blogspot.com