ΕΘΝΙΚΑ

Καμμένος προς Τουρκία: Δεν υποχωρούμε – Θα πάρετε συντριπτική απάντηση

Καμμένος προς Τουρκία: Δεν υποχωρούμε – Θα πάρετε συντριπτική απάντηση

Ηχηρή απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας στις προκλήσεις των Τούρκων – Μήνυμα και προς τους Αλβανούς

Προβληματισμό προκαλεί στα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας η συνεχώς κλιμακούμενη προκλητικότητα και επιθετικότητα των Τούρκων στο Αιγαίο και την Κύπρο.

Οι καθημερινές υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, ο πλους του τουρκικού στόλου στο Αιγαίο αλλά και την κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και οι εθνικιστική ρητορική από τον Ερντογάν και τους υπουργούς του, έχουν θέσει σε συναγερμό τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο υπουργός Άμυνας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα πως η Ελλάδα δεν φοβάται την Τουρκία.

«Δεν πρόκειται να υποχωρήσει η Ελλάδα ποτέ», ξεκαθάρισε ο κ. Καμμένος. «Τις σημαίες δεν τις παίρνει ο αέρας όπως στην εποχή της κυβέρνησης Σημίτη – Πάγκαλου», πρόσθεσε.

«Δεν θέλουμε πόλεμο αλλά δεν θα συμμετάσχουμε σε παιχνίδια για το εσωτερικό της Τουρκίας. Εμείς δεν θα προκαλέσουμε ποτέ θερμό επεισόδιο. Η απάντηση θα είναι, όμως, συντριπτική αν προκληθούμε από την Τουρκία», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Δεν σέβονται τίποτα», είπε ακόμα αναφερόμενος στους Τούρκους και διεμήνυσε στους Ευρωπαίους πως η Ελλάδα φυλά τα σύνορα της Ευρώπης.

Αναφερόμενος στις προκλήσεις της Αλβανίας και στην εθνικιστική ρητορική που έχει υιοθετήσει, τόνισε πως «οφείλει να έρθει να μιλήσουμε».

Σχετικές ειδήσεις