Μαζικές παραβιάσεις στο Αιγαίο την ώρα που ο Τούρκος Αρχηγός έκανε βόλτες στην Ακρόπολη (vid)

Μαζικές παραβιάσεις στο Αιγαίο την ώρα που ο Τούρκος Αρχηγός έκανε βόλτες στην Ακρόπολη (vid)

Βόλτα στην Ακρόπολη έκανε σήμερα (11/5/2017) ο Αρχηγός των τουρκικών Ειδικών Δυνάμεων μαζί με τους υπόλοιπους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ των Βαλκανικών χωρών που βρίσκονται στη χώρα μας ενόψει της 11ης Διαβαλκανικής Συνόδου.

Μπορεί χθες, Τετάρτη 10 Μαΐου, τα τουρκικά μαχητικά να έμειναν στις βάσεις τους και να μην πραγματοποίησαν παραβιάσεις, ωστόσο σήμερα (11/5/2017) προκάλεσαν ένταση πάνω από το Αιγαίο προχωρώντας σε μαζικές παραβιάσεις.

Σύμφωνα με το militaire.gr, τα τουρκικά μαχητικά προέβησαν σήμερα 40 παραβιάσεις, οι περισσότερες από τις οποίες έγιναν από αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου.

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία από το ΓΕΕΘΑ:

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 11η ΜΑΙΟΥ 2017

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 1 (2 F-16)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ: 4 (3 CΝ-235 & 1 Ε/Π)

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ   : 6

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ    : 2

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ   : 7

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ  : 40 [3 από τον σχηματισμό, 34 (17 & 17) από 2 CN-235 και 3 από το ε/π]

ΕΜΠΛΟΚΕΣ     : 1

ΠΕΡΙΟΧΗ        : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τα ανωτέρω α/φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

«Στράβωσε» ο Ακάρ

Ο Τούρκος Αρχηγός σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός «Alpha» αφού ολοκλήρωση την βόλτα του στο Ιερό Βράχο, δυσανασχέτησε στη θέα τόσο των καμερών όσο και των δημοσιογράφων που βρέθηκαν στο σημείο.

Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την ώρα που ο Τούρκος Αρχηγός βρισκόταν στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγείτου, οι φρουροί του αλλά και άνθρωποι της Ασφάλειας δημιούργησαν γύρω του ένα κλοιό και απέτρεψαν τους δημοσιογράφους από το να τον πλησιάσουν.

Μάλιστα στη συνέχεια, άλλαξε το πρόγραμμα της επίσκεψής του και δεν ακολούθησε τους υπόλοιπους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ στην επίσκεψη που πραγματοποίησαν στο Μουσείο της Ακρόπολης αλλά ούτε και στο δείπνο που ακολούθησε.