ΕΘΝΙΚΑ

Πρόκληση Τσαβούσογλου: Μίλησε για τουρκική μειονότητα στη Θράκη και αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία»

Πρόκληση Τσαβούσογλου: Μίλησε για τουρκική μειονότητα στη Θράκη και αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία»

«Περιοδεία» στην Θράκη πραγματοποιεί τις τελευταίες ώρες ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου, ο οποίος βρίσκεται από χθες το βράδυ στην Κομοτηνή. Το δεξί «χέρι» του Ερντογάν έκανε μάλιστα λόγο για για τουρκική-μουσουλμανική μειονότητα στην περιοχή.

Κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο της Ξάνθης, τον Χακάν Τσαβούσογλου υποδέχτηκαν εκπρόσωποι της μουσουλμανικής μειονότητας, ο Τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή, Αλί Ριζά Ακιντζί, αλλά και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης.

Να σημειωθεί πως η Κομοτηνή είναι η γενέτειρα του Τούρκου αντιπροέδρου κάτι που επεσήμανε σε γεύμα που του παρέθεσε η ένωση της μουσουλμανικής μειονότητας στην Κομοτηνή.

thrakh tourkos 4

Ο ίδιος τόνισε πως κατά το ταξίδι του στη χώρα μας λειτουργεί ως «προπομπός» της επικείμενης επίσκεψης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο της ενίσχυσης της καλής γειτονίας των δύο χωρών.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος σε δηλώδσεις του δεν δίστασε να μιλήσει για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη, η οποία μάλιστα κατά τον ίδιο αριθμεί «150.000 Τούρκους μουσουλμάνους», ενώ συνέχισε τις προκλητικές του δηλώσεις αναφέροντας τα Σκόπια ως «Μακεδονία»

Παράλληλα τόνισε ότι, η Τουρκία βρίσκεται πάντοτε κοντά στην «τουρκική μειονότητα» της Δυτικής Θράκης. Μάλιστα, επισήμανε ότι το γεγονός πως η τουρκική κυβέρνηση έδωσε καθήκοντα σε έναν βουλευτή με καταγωγή από τη Δυτική Θράκη, δείχνει ότι η κυβέρνηση Ερντογάν ενδιαφέρεται για τη μουσουλμανική μειονότητα της περιοχής.

thrakh tourkos 3

«Ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός μου δεν εμπιστεύτηκαν αυτό το καθήκον σε μένα επειδή είμαι εγώ, αλλά επειδή είμαι ένας βουλευτής της Προύσας, που κατάγεται από τη Δυτική Θράκη» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε ότι η τουρκική μειονότητα δίνει αγώνα επιβίωσης και γνωρίζουν ότι η μειονότητα έχει κάποια προβλήματα. «Εμείς, ως μητέρα πατρίδα, ως Τουρκία, δεν θα σας αφήσουμε μόνους σας και δεν σας αφήσαμε» ανέφερε.

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί, για να ζείτε ως μια κοινότητα που έχει αποκτήσει τα μειονοτικά της δικαιώματα με τον ίδιο τρόπο, ως ίσοι πολίτες στην Ελλάδα» υπογράμμισε στη συνέχεια.

thrakh tourkos 2

Να σημειωθεί ότι ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης έλαβε άδεια από το υπουργείο Εξωτερικών και επισκέπτεται τη Θράκη, συνοδευόμενος από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος (ΑΚΡ) της Τουρκίας, αλλά και από στελέχη του τουρκικού Οργανισμού Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΤΙΚΑ).

Σχετικές ειδήσεις