«Καμπανάκι» Κοτζιά: Η δημοσιοποίηση ευαίσθητων εγγράφων εκθέτει την χώρα σε τρίτους

«Καμπανάκι» Κοτζιά: Η δημοσιοποίηση ευαίσθητων εγγράφων εκθέτει την χώρα σε τρίτους

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο υπουργός Εξωτερικών

Ανακοίνωση αναφορικά με την υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία και την δημοσιοποίηση των απόρρητων εγγράφων, εξέδωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Ο υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε πως η δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων μπορεί να δώσει τη δυνατότητα σε τρίτους να αποκτήσουν «στοιχεία για το σύστημα κρυπτογράφησης της χώρας».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ο υπουργός Εξωτερικών κάλεσε την αντιπολίτευση να «φερθεί σε ζητήματα εθνικού συμφέροντος και νομιμότητας με νηφαλιότητα, ευθύνη και σοβαρότητα». «Και τα τρία τα θεώρησε κίνδυνο για τα συμφέροντα που εκπροσωπεί. Της υπενθύμισα ότι ο νόμος απαγορεύει την δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων και ακόμη περισσότερο άκρως απόρρητων», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

«Κάθε τέτοιο έγγραφο που δημοσιοποιείται δίνει τη δυνατότητα σε τρίτους να αποκτήσουν στοιχεία για το σύστημα κρυπτογράφησης της χώρας», αναφέρει στη συνέχεια ο Νίκος Κοτζιάς παραθέτοντας ορισμένα ερωτήματα:

«Αποτελεί η παράδοση απόρρητων εγγράφων από δημόσιους λειτουργούς σε τρίτους παρανομία ή όχι; Γίνεται αυτή η παράνομη παράδοση από κομματικές και μόνο φιλοδοξίες ή και με χρηματισμό; Σε μία τέτοια περίπτωση, υποστηρίζει η αντιπολίτευση τη δυνατότητα δημόσιοι λειτουργοί να πωλούν δημόσια έγγραφα σε τρίτους;».

«Είναι φανερό, ότι πριν αποκτήσει η αντιπολίτευση απόρρητα δημόσια έγγραφα, κάποιος που νόμιμα τα κατείχε τους τα παρέδωσε. Και αυτή είναι η πιο άθλια μορφή κομματικοποίησης του κράτους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ