ΕΘΝΙΚΑ

Διπλωματικός πυρετός: Η Ελλάδα ακύρωσε άδεια γερμανικού σκάφους για έρευνες στα Κύθηρα

Διπλωματικός πυρετός: Η Ελλάδα ακύρωσε άδεια γερμανικού σκάφους για έρευνες στα Κύθηρα

Έπειτα από τουρκική NAVTEX

Τη δυσαρέσκεια και έντονη αντίδραση της Ελλάδας προκάλεσε η NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία για επιστημονικές έρευνες του γερμανικού πλοίου «Meteor» ακόμη και στην περιοχή των Κυθήρων.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, η ελληνική κυβέρνηση ενημέρωσε το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου, για λογαριασμό του οποίου κάνει έρευνες το πλοίο, ότι δεν έχει πλέον άδεια και πρέπει να σταματήσει οποιαδήποτε δραστηριότητα.

Ο λόγος της αντίδρασης αυτής οφείλεται, σύμφωνα με το in.gr, στο γεγονός ότι οι Γερμανοί απευθύνθηκαν και στις τουρκικές Αρχές, ζητώντας άδεια για να προχωρήσουν σε έρευνες εντός μιας περιοχής της οποίας η αρμοδιότητα ανήκει στην Ελλάδα και μόνο.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, σκάφος του Λιμενικού Σώματος προσέγγισε το «Meteor», που βρίσκεται στην περιοχή της Λέσβου, και ενημέρωσε τον πλοίαρχο ότι δεν έχει πλέον άδεια για να συνεχίσει τις έρευνες, με τους αρμόδιους του γερμανικού πλοίου να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της ελληνικής πλευράς.

Το σκάφος του Λιμενικού, ωστόσο, παραμένει στην περιοχή και, σύμφωνα με πληροφορίες, οι έλληνες αξιωματικοί έχουν οδηγίες να προχωρήσουν στη σύλληψη των αρμοδίων του πληρώματος αν επιχειρήσουν να κάνουν έρευνες, δεδομένου ότι πλέον δεν έχουν άδεια από την ελληνική κυβέρνηση.

Σχετικές ειδήσεις