ΕΘΝΙΚΑ

Συναγερμός στο ΓΕΝ: Αρματαγωγό συγκρούστηκε με άλλα πλοία στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας

Συναγερμός στο ΓΕΝ: Αρματαγωγό συγκρούστηκε με άλλα πλοία στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας

Ατύχημα και πρόσκρουση στο ναύσταθμο Σαλαμίνας, είχε το βράδυ της Τρίτης (23/01/2018), το αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού «Λέσβος».

Το πολεμικό πλοίο επέστρεφε στη βάση του, όταν ξαφνικά κατά τη διάρκεια του κατάπλου, βγήκε εκτός ελέγχου, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε άλλα αρματαγωγά που ήταν αγκυροβολημένα στην προβλήτα.

Το περιστατικό, επιβεβαιώθηκε από κύκλους του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και αποδίδεται και στους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή. Ειδικότερα, στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι ταχύτητας 40 κόμβων, με τον άνεμο να πνέει με περίπου 5 μποφόρ.

Οι ίδιες πηγές, ωστόσο, δεν μπορούν να μιλήσουν με σιγουριά για το μέγεθος της ζημιάς. Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι από την πρόσκρουση, το αρματαγωγό σκάφος υπέστη πλευρικό σκίσιμο μήκους δύο μέτρων

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμό μελών του πληρώματος αλλά η ζημιά που έχει υποστεί το αρματαγωγό θα το αναγκάσει να ακινητοποιηθεί για κάποιο καιρό. Επί του παρόντος δεν υπάρχουν αναφορές για πρόκληση ρήγματος.

Πλήρης εκτίμηση και καταγραφή των ζημιών θα γίνει μέσα στην ημέρα (24/01/2018), ενώ η αρχικές πληροφορίες για την κατάσταση των υπόλοιπων αρματαγωγών είναι πως δεν έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Κρίσιμα ερωτήματα

Οι συνθήκες, πάντως, υπό τις οποίες σημειώθηκε το ναυτικό ατύχημα εγείρουν ορισμένα σοβαρά ερωτήματα, τα οποία θα κληθούν να απαντήσουν οι αρμόδιες Αρχές:

  • Γιατί το αρματαγωγό «Λέσβος» επιχείρησε να προσεγγίσει την προβλήτα του ναυστάθμου από μόνο του και όχι με τη συνδρομή ρυμουλκών του Πολεμικού Ναυτικού;
  • Γιατί δεν ελήφθησαν υπ' όψιν οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή, ώστε να αποφευχθεί το ατύχημα;

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων