ΕΘΝΙΚΑ

«Παραλήρημα» Σκοπιανών: «F@ck Greece, Οι Έλληνες είναι Τούρκοι»

«Παραλήρημα» Σκοπιανών: «F@ck Greece, Οι Έλληνες είναι Τούρκοι»

Σκοπιανοί | Αυστραλία: Το περιστατικό κάνει ήδη το γύρο του Διαδικτύου εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα, προκαλώντας την οργή των Ελλήνων ομογενών στην Αυστραλία: Σκοπιανοί εθνικιστές στη Μελβούρνη, ξεπερνώντας κάθε όριο θρασύτητας, ανάρτησαν πανό με υβριστικά συνθήματα εναντίον της Ελλάδας, σε γέφυρες αυτοκινητοδρόμων αλλά και έξω από Ελληνορθόδοξες εκκλησίες.

ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ: ΥΨΩΣΑΝ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΠΑΝΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ

Την είδηση έφερε στο φως το ειδησεογραφικό δίκτυο της Αυστραλίας, news.com.au, με τα πανό να γράφουν: «Οι Έλληνες είναι Τούρκοι», «Γ***στε την Ελλάδα για την αδικία» και «Γ*****νοι ρατσιστές» .

melbourne5

«Τα πανό είναι αηδιαστικά. Τα σήκωσαν μισαλλόδοξοι φανατικοί και ρατσιστές», δήλωσε στο αυστραλιανό δίκτυο, ο Χρήστος Μουτζίκης, μέλος της Ελληνοαυστραλέζικης κοινότητας, στη Μελβούρνη.

Το απίστευτο όλων, ωστόσο, είναι ότι οι Σκοπιανοί «θερμοκέφαλοι» που προέβησαν σε αυτού του είδους τις αναρτήσεις, ισχυρίζονται πως η διαμάχη ξεκίνησε από την ελληνική πλευρά.

Αιτία, όπως υποστηρίζουν, ήταν μια γιγαντιαία αφίσα που αναρτήθηκε σε κτήριο στην οδό Σουάν στο Ρίτσμοντ, το οποίο προέβαλλε το συλλαλητήριο που διοργάνωνε το Προξενείο της Ελλάδας στη Μελβούρνη και έγραφε μεγάλα γράμματα: «Η Μακεδονία είναι Ελληνική».

melbourn3

Ωστόσο, ο κ. Μουτζίκης ανέφερε πως όλα αυτά είναι δικαιολογίες, υπογραμμίζοντας πως οι Σκοπιανοί είναι εκείνοι που προκαλούν: «Αυτοί που ανεβάζουν προσβλητικά πανό θα έπρεπε να αφήσουν την επίλυση του θέματος σε ανθρώπους με λογική και καλή θέληση. Προσωπικά καταδικάζω τέτοιες ανόητες συμπεριφορές. Οι επιθέσεις αυτού του είδους σε βάρος των Ελλήνων πρέπει να σταματήσουν εδώ και τώρα».

Οι Σκοπιανοί, πάντως, επιμένουν στη διαλεκτική του μίσους, έχοντας προγραμματίσει, μάλιστα, για την Κυριακή (04/03/2018) συλλαλητήριο στη Μελβούρνη.

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για το Σκοπιανό

Δείτε πιο κάτω στη photo gallery του Newsbomb.gr τις φωτογραφίες της ντροπής με τα υβριστικά συνθήματα των Σκοπιανών σε βάρος των Ελλήνων, στη Μελβούρνη

Σχετικές ειδήσεις