ΕΘΝΙΚΑ

Στρατιωτικοί Έβρος: Διαπραγμάτευση μίας ώρας πριν από τη σύλληψη

Στρατιωτικοί Έβρος: Διαπραγμάτευση μίας ώρας πριν από τη σύλληψη

Οι δραματικές συνομιλίες και πώς οι δύο Έλληνες κατέληξαν στις φυλακές των Τούρκων

Διαπραγμάτευση μιας ώρας προηγήθηκε της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο από τους Τούρκους, όπως αποκάλυψε ο Χρήστος Μαζανίτης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές, όταν η ελληνική περίπολος ακινητοποιήθηκε από την ομάδα των Τούρκων, ο Έλληνας ανθυπολοχαγός κάλεσε από το κινητό του τηλέφωνο τον Ταξίαρχο της περιοχής του εξηγώντας του τι είχε συμβεί. Η συνομιλία τους, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κράτησε πάνω από δέκα λεπτά.

Ακολούθως, ο Ταξίαρχος κάλεσε τον Τούρκο αξιωματικό ο οποίος ήταν υπεύθυνος της τουρκικής ομάδας που είχε "πιάσει" τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, ζητώντας του να τους αφήσει και να επιστρέψουν στην υπηρεσία τους, όπως παγίως συνέβαινε ως τώρα σε περιπτώσεις όπου ελληνική ή τουρκική περίπολος περνούσε την μεθόριο γραμμή και βρισκόταν στο έδαφος της γειτονικής χώρας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες από αξιόπιστες στρατιωτικές πηγές, η απάντηση που εισέπραξε ο Ταξίαρχος, μετά από μακρά συζήτηση, ήταν ότι δεν μπορούσαν να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, καθώς το θέμα είχε ήδη ανατεθεί στην τουρκική Στρατοχωροφυλακή.

Σχετικές ειδήσεις