ΕΘΝΙΚΑ

Πολεμική φρενίτιδα: Τι πραγματικά συμβαίνει με το email της Γαλλικής πρεσβείας

Πολεμική φρενίτιδα: Τι πραγματικά συμβαίνει με το email της Γαλλικής πρεσβείας

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στα μέσα ενημέρωσης η είδηση ότι η Γαλλική πρεσβεία ενημερώνει τους υπηκόους της στην Αθήνα, μέσω email με οδηγίες για το τι θα πρέπει να κάνουν σε περίπτωση κρίσης στην Ελλάδα - Ποια είναι όμως η αλήθεια; - Το περιεχόμενο του email υπάρχει αναρτημένο εδώ και αρκετά χρόνια στο site της Γαλλικής πρεσβείας και αφορά κατά κύριο λόγο οδηγίες ασφαλείας για φυσικές καταστροφές.

Στο email που διακινείται τις τελευταίες ώρες στα ΜΜΕ και το οποίο συνδέεται με τις τεταμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις, αναφέρεται το σχέδιο ασφαλείας που έχει εκπονήσει η πρεσβεία της Γαλλίας σε περίπτωση μεγάλης όπως χαρακτηριστικά αναφέρει κρίσης.

Διαβάστε ΕΔΩ την επίσημη ανακοίνωση της γαλλικής πρεσβείας

Συγκεκριμένα αναφέρει μεταξύ άλλων: «Σε περίπτωση μεγάλης κρίσης, όλοι οι Γάλλοι υπήκοοι που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο και διαμένουν στην Ελλάδα, θα απευθύνονται στον υπεύθυνο ασφαλείας του γαλλικού προξενείο ή της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα.Στο σχέδιο του προγράμματος ασφάλειας της γαλλικής κοινότητας, η υπηρεσία της προξενείου της γαλλικής πρεσβείας σας παρέχει κάποιες πληροφορίες: Σχέδιο ασφαλείας και επικεφαλής για την ασφάλεια».

Μέχρι εδώ όλα καλά. Αυτό που κανείς δεν γράφει είναι πως το περιεχόμενο αυτού του email το οποίο παρουσιάζεται ως πρωτόγνωρο, υπάρχει και στον δικτυακό τόπο της πρεσβείας αναρτημένο και βγάζει μάτι!

Και βεβαίως πρόκειται για οδηγίες που έχουν να κάνουν κατα κύριο λόγο για αντιμετώπιση καταστάσεων κρίσης σε περίπτωση φυσικών καταστροφών.

presveia 1

Δεν είναι δηλαδή μια έκτακτη ανακοίνωση, αλλά μια τυπική ενημέρωση που υπάρχει εδώ και χρόνια για να ξέρουν οι Γάλλοι υπήκοοι και ταξιδιώτες τι να κάνουν σε περίπτωση κρίσεως.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ

Δείτε στη Gallery του Newsbomb.gr