ΕΘΝΙΚΑ

Στην αντεπίθεση ο Ερντογάν κατά Μέρκελ: Απαράδεκτες οι δηλώσεις της καγκελαρίου!

Στην αντεπίθεση ο Ερντογάν κατά Μέρκελ: Απαράδεκτες οι δηλώσεις της καγκελαρίου!

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται σε παραλήρημα -Η Τουρκία επέκρινε τις παρατηρήσεις της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ σχετικά με την συνεχιζόμενη επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» στην Αφρίν - Σε γραπτή δήλωση, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε ότι βρίσκει ατυχή την εξήγηση της Μέρκελ στο γερμανικό κοινοβούλιο την Τετάρτη και «απαράδεκτη».

ΣΕ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ - ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ

Θυμίζουμε ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος μιλώντας στο Κοινοβούλιο είπε: «Ανεξάρτητα από τις δικαιολογημένες ανησυχίες της Τουρκίας, είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει στην Αφρίν, όπου χιλιάδες και χιλιάδες άμαχοι πεθαίνουν ή αναγκάζονται να φύγουν».

Η καγκελάριος της Γερμανίας επέκρινε με δριμύτητα τη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στον κουρδικό θύλακα Αφρίν, στη βόρεια Συρία, αλλά και τις συνεχιζόμενες επιθέσεις των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στην Ανατολική Γούτα, κοντά στη Δαμασκό.

Διαβάστε επίσης:

Παρέμβαση Μέρκελ για την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών: Τι απαντά η Γερμανία

Η τουρκική πλευρά χαρακτήρισε επί της ουσίας απαράδεκτη την ίδια τη Μέρκελ η οποία θυμίζουμε έχει μεσολαβήσει προς τον Τούρκο Πρόεδρο και για το θέμα των 2 Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία.

«Η Τουρκία επιδιώκει να εξασφαλίσει την εθνική της ασφάλεια χρησιμοποιώντας το δικαίωμά της για αυτοάμυνα και να παραδώσει την Αφρνή στους νόμιμους ιδιοκτήτες [πολίτες], απελευθερώνοντάς την από τρομοκράτες», ανέφερε το Τουρκικό ΥΠ.ΕΞ.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε ότι βρίσκει την «ατυχή εξήγηση» της Μέρκελ και «απαράδεκτη». Στη γραπτή δήλωση που εξέδωσαν κατηγορούν τη Γερμανία ότι η ενημέρωσή της βασίζεται στην παραπληροφόρηση και είναι απομακρυσμένη από την πραγματικότητα.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας, η Επιχείρηση Olive Branch στοχεύει στην εδραίωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στα σύνορα της Τουρκίας και στην περιοχή καθώς και στην προστασία των Συρίων από τρομοκρατική σκληρότητα και καταπίεση.

Η επιχείρηση διεξάγεται στο πλαίσιο των δικαιωμάτων της Τουρκίας βάσει του διεθνούς δικαίου, των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, των δικαιωμάτων της αυτοάμυνας στο πλαίσιο του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας.

Ο στρατός είπε επίσης ότι μόνο οι τρομοκρατικοί στόχοι καταστρέφονται και λαμβάνεται η "μέγιστη προσοχή" για να αποφευχθούν τραυματισμοί πολιτών.

Σχετικές ειδήσεις