ΕΘΝΙΚΑ

«Βρώμικα» παιχνίδια: Fake News από τους Τούρκους για τα κινητά των Ελλήνων στρατιωτικών

«Βρώμικα» παιχνίδια: Fake News από τους Τούρκους για τα κινητά των Ελλήνων στρατιωτικών

Η Αθήνα διαψεύδει τα τουρκικά δημοσιεύματα – Έντονη ανησυχία για τις «ύποπτες» τακτικές της Άγκυρας

Αβάσιμες χαρακτηρίζει η ελληνική κυβέρνηση τις αναφορές των τουρκικών ΜΜΕ περί «στρατιωτικών σχεδιαγραμμάτων» στα κινητά τηλέφωνα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Αξιωματούχοι του Πενταγώνου διέψευσαν την είδηση που δημοσίευσε ξαφνικά χθες το κρατικό πρακτορείο της Τουρκίας «Ανατολή» -και αναπαρήγαγαν πολλά τουρκικά μέσα ενημέρωσης- για την ύπαρξη στρατιωτικών σχεδιαγραμμάτων στα κινητά τηλέφωνα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Το Πεντάγωνο διαμηνύει ότι τα κινητά ήταν καθαρά. Σύμφωνα, δε, με κύκλους του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, τα τρία κινητά που είχαν μαζί τους οι δύο στρατιωτικοί είχαν ερευνηθεί παρουσία του Έλληνα εμπειρογνώμονα από το ΥΠΕΞ και δεν είχε βρεθεί τίποτα.

Όπως μετέδωσε χθες το τουρκικό πρακτορείο «Ανατολή» (Anadolu), βρέθηκαν στρατιωτικά σχεδιαγράμματα στην εξωτερική μνήμη των κινητών τηλεφώνων των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται για 23η μέρα στις τουρκικές φυλακές.

Αν και το τηλεγράφημα του τουρκικού πρακτορείου μιλούσε για σχεδιαγράμματα, όπως αναφέρει στη συνέχεια οι έρευνες συνεχίζονται και είναι νωρίς για οριστικά συμπεράσματα σχετικά με το κατηγορητήριο που θα συντάξει ο εισαγγελέας. Επίσης, μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος μόνο σε ένα μέρος του ψηφιακού υλικού και οι έρευνες συνεχίζονται.

Σχετικές ειδήσεις