ΕΘΝΙΚΑ

Σοκ: Οι Τούρκοι θέλουν να αγοράσουν ελληνική ομάδα με εντολή Ερντογάν!

Σοκ: Οι Τούρκοι θέλουν να αγοράσουν ελληνική ομάδα με εντολή Ερντογάν!

Την ώρα που η κόντρα Ελλάδας – Τουρκίας βρίσκεται στο αποκορύφωμά της, με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και τη διαμάχη σε Αιγαίο και Κύπρο, Τούρκοι επιχειρηματίες αναζητούν τον τρόπο να μπουν δυναμικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και μάλιστα διαπραγματεύονται την αγορά ομάδας στη βόρεια Ελλάδα.

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα και έχει προκαλέσει τεράστια ανησυχία στη Βόρεια Ελλάδα.

Οι πληροφορίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας και έχουν δημοσιευθεί και σε εφημερίδες. Αν και δεν αναφέρεται αν αυτή η ομάδα είναι στην Θράκη ή πχ στην Θεσσαλονίκη, επισημαίνεται ωστόσο ότι ο στόχος είναι η ανύψωση του φρονήματος των Ελλήνων μουσουλμάνων, κατα κύριο λόγο όσων ζουν στη Θράκη.

Γεγονός είναι ότι στο παρελθόν είχε φημολογηθεί κρούση στον Πανόπουλο, που δεν επιβεβαιώθηκε, αλλά δεν διαψεύστηκε κιόλας, η οποία πάντως δεν προχώρησε ποτέ καθώς είναι δεδομένη η άποψη του ιδιοκτήτη της Ξάνθης ότι η περιοχή είναι ευαίσθητη εθνικά και δεν μπορεί να πουληθεί μια ομάδα Α’ Εθνικής σε τουρκικά συμφέροντα.

Όπως μάλιστα αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Δημοκρατία»: «τα σχέδιά τους είναι μεγαλεπήβολα, αφού σκέφτονται να επενδύσουν αρκετά εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να δημιουργήσουν μία ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει τόσο στο ελληνικό όσο και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Στόχος, φυσικά, είναι να μετατρέψουν τα ούτως ή άλλως προβληματικά ελληνικά γήπεδα σε σκηνικά πολέμου, γεννώντας νέες αντιπαλότητες που δεν θα περιορίζονται μόνο στο χρώμα της φανέλας, αλλά θα έχουν και θρησκευτικά κίνητρα».

Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει: «Το σχέδιο Ερντογάν δουλεύεται εδώ και χρόνια και αν η πολιτική ηγεσία δεν πάρει άμεσα μέτρα ώστε να φράξει τον δρόμο των Τούρκων, τότε η χώρα μας θα αντιμετωπίσει πολύ μεγάλα προβλήματα. Ο «σουλτάνος» γνωρίζει πολύ καλά τα αποτελέσματα της διείσδυσης του ποδοσφαίρου στις λαϊκές μάζες και ανέκαθεν προσπαθούσε να το εκμεταλλευτεί. Το πέτυχε στην Τουρκία και δεν θα σταματήσει, αν δεν εισχωρήσει και στη χώρα μας, που ποδοσφαιρικά είναι «ξέφραγο αμπέλι».