ΕΘΝΙΚΑ

Νέα πρόκληση: Επεισόδιο στη Ρω με χαμηλή πτήση τουρκικού ελικοπτέρου και ελληνική αντίδραση

Νέα πρόκληση: Επεισόδιο στη Ρω με χαμηλή πτήση τουρκικού ελικοπτέρου και ελληνική αντίδραση

Νέες προκλήσεις από την Άγκυρα -Τουρκικό ελικόπτερο πραγματοποίησε χαμηλές διελεύσεις πάνω από τη νήσο Ρω - Άμεση η αντίδραση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων - Δεν επιβεβαιώνονται πληροφορίες για πυροβολισμούς εναντίον του ελικοπτέρου -Πρόκειται για την τρίτη παραβίαση του FIR Αθηνών τις τελευταίες μέρες

Συνεχίζει το επικίνδυνο παιχνίδι των προκλήσεων η Τουρκία, σε μία εκρηκτική περίοδο που οι σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας είναι τεταμένες.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα (09/04/2018) σημειώθηκε σοβαρό επεισόδιο στη Ρω. Ελικόπτερο «αγνώστου ταυτότητας» έκανε χαμηλές διελεύσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, του Militaire, υπήρξε αντίδραση από τις στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται στη περιοχή με αποτέλεσμα το ελικόπτερο να αποχωρήσει άμεσα.

Το «αγνώστου ταυτότητας» ελικόπτερο φυσικά ήταν τουρκικό. Το πλήρωμά του θα κατάλαβε ότι τα αντανακλαστικά και οι αντιδράσεις όσων υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις λειτουργούν άψογα. Οι πληροφορίες λένε ότι η αντίδραση των ελληνικών δυνάμεων ήταν όσο έπρεπε δυναμική και αποτελεσματική. Το επεισόδιο έγινε περίπου στις 23.30 το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα.

Πληροφορίες αναφέρουν πυροβολισμούς από ελληνικής πλευράς, ωστόσο δεν υπάρχει καμία σχετική, επίσημη ενημέρωση.

Υπενθυμίζεται, ότι πρόκειται για την τρίτη παραβίαση του FIR Αθηνών τις τελευταίες ημέρες, καθώς είχαν προηγηθεί δύο παραβιάσεις πάνω από τις Οινούσες, την Κυριακή του Πάσχα.

Διαβάστε επίσης:

Επιστήμονας προειδοποιεί: Η Ελλάδα «κινδυνεύει» – Απίστευτο αυτό που θα συμβεί τα επόμενα χρόνια

Πέθανε ο Γιάννης Ζέρβας – Ο ύπουλος βήχας που αποδείχτηκε μοιραίος

Στήνουν σκηνικό προβοκάτσιας οι Τούρκοι με τη σύλληψη του ιμάμη

Σχετικές ειδήσεις